Timișoara, Str.Memorandului 16  0256 275.221    programari@dentalexperts.ro

Un zâmbet mai strălucitor

Prin albirea dinţilor se poate obţine un zâmbet alb şi strălucitor. Sunt mai multe metode de albire, însă tehnică cea mai recomandată de medicii stomatologi este albirea profesională. Fără îndoială, aceasta este cea mai rapidă şi mai eficientă metodă.

Tratamentul profesional de albire a dinţilor

Albirea profesională se realizează cu ajutorului gelului concentrat pe bază de peroxid de hidrogen, care redă zâmbetului vostru strălucirea. Pentru a accelera procesul şi pentru a mări eficacitatea gelului, se foloseşte o lumină specială sau, pentru unele sisteme de albire, laserul.

Întregul proces durează o oră sau două şi rezultatul este vizibil imediat, pe când alte metode de albire nu dau rezultate decât după câteva săptămâni.
Efectul albirii profesionale poate dura de la câteva luni la câţiva ani, iar gradul de albire diferă de la o persoană la alta. Parţial, efectul depinde de starea iniţială a danturii, de cât de pătaţi sunt dinții şi de concentraţia gelului folosit. De asemenea, menţinerea efectului are legătură cu obiceiurile dumneavoastră alimentare sau dacă sunteţi fumător sau nu. Este de reţinut că nu există soluţii de albire a dinţilor care să asigure o schimbare permanentă a culorii sau care să prevină discromia ulterioară a danturii.

Care sunt riscurile albirii dinţilor?

Există riscuri minore asociate cu albirea dinţilor. Cel mai comun efect secundar este creşterea sensibilităţii danturii. Totuşi, această sensibilitate este superficială şi dispare odată cu încheierea tratamentului. Folosirea unei paste de dinţi cu un conţinut mai ridicat de fluor sau cu efect de atenuare a hipersensibilităţii danturii, de exemplu pastă Sensodyne, vă va ajută să reduceţi disconfortul. În plus, medicul stomatolog vă poate prescrie un gel pe baza de fluor pe care îl puteţi folosi în gutieră de înălbire pentru a reduce sensibilitatea dinţilor.

Un alt posibil efect secundar al procedurii de albire a danturii constă în iritația şi discromia gingivală. În câteva zile şi aceste neplăceri vor dispărea, iar gingiile îşi vor reveni, recăpătându-şi aspectul natural.