Timișoara, Str.Memorandului 16  0256 275.221    programari@dentalexperts.ro
layer

ENDODONȚIE

Obiectivul nostru, confortul de durată al pacientului

Tehnologia de ultimă generaţie, dar şi tradiţia în domeniu, permit specialiştilor noştri să vă ofere tratamente endodontice la cele mai înalte standarde.

Ne mândrim cu succesele, fericirea şi mulţumirea pe care ne-o arată pacienţii la finalizarea unui tratament endodontic de calitate, efectuat de adevăraţi specialişti, cu ajutorul tehnologiei de ultimă generaţie.

Tratamentul endodontic presupune eliminarea ţesutului infectat din canalele radiculare şi obturarea (umplerea) acestora cu materiale speciale, care asigură sigilarea şi împiedică reapariţia infecţiei. În clinica noastră, intervenţiile endodontice se realizează cu aparatură şi materiale de ultima generaţie: microscop endodontic, apex locator (măsoară exact lungimea canalului), sistem rotativ de lărgire a canalului, digă dentară (izolează dintele de tratat de restul cavităţii bucale pentru a împiedica accesul salivei şi contaminarea acestuia în timpul intervenţiei), radiologie digitală, etc.

Cu ajutorul instrumentarului modern se realizează o lărgire accentuată a canalului şi astfel o curăţare net superioară, iar cu noile materiale de sigilare se obţine o obturație de canal perfect etanşă. Lungimea canalului este acum măsurată electronic. Cel mai modern aparat din arsenalul endodontic este microscopul. Astfel, putem realiza manopere specifice care sunt posibile doar sub microscopul endodontic.

  • vizualizarea şi îndepărtarea acelor rupte din canale
  • detectarea fracturilor radiculare
  • identificarea canalelor suplimentare
  • identificarea orificiilor de intrare în canale
  • identificarea şi tratarea canalelor calcificate
  • refacerea tratamentelor de canal incorecte
  • identificarea perforaţiilor radiculare şi sigilarea acestora

Durata tratamentului

  • variază în funcție de complexitatea tratamentului
  • depinde de starea anterioară a nervului (inflamație, infecție)

De regulă, tratamentul se finalizează în aceeaşi şedinţa (aproximativ 2 ore). Sunt însă situaţii în care finalizarea se face după 2-3 şedinţe. Tratamentul de canal presupune efecturea unor radiografii dentare. Aparatura radiologică de care dispunem (radiografie digitală) nu are nicio legătură cu temerile nefondate ale pacienţilor. Astfel, doza de radiaţii primită la o radiografie dentară în scop endodontic este mai mică decât radiaţia solară la care ne expunem zilnic.

De cele mai multe ori, un dinte care necesită tratament endodontic are coroana compromisă. Astfel, în aceeaşi şedinţă cu finalizarea tratamentului de canal se efectuează armarea dintelui cu pivoţi din fibră de sticlă sau titan şi refacerea dintelui cu materiale specifice, de ultimă generaţie. Apoi, structura de rezistenţă şi estetica dintelui sunt refăcute prin coroane metalo-ceramice sau integral ceramice.

Ceea ce urmărim noi este confortul pacientului pe parcursul întregului tratament, lipsa simptomelor ulterioare şi obţinerea unei sigilări perfecte a dintelui, care asigură o durată de viaţă cât mai lungă a acestuia. Tratamentul de canal nu doare, totul se face sub anestezie şi control microscopic. În clinică noastră urmărim şi monitorizăm evoluţia cazurilor pe termen lung, deoarece confortul de durată al pacienţilor este obiectivul nostru principal.

Programați o consultație Masculin Feminin
"Scopul nostru este să construim o relație de încredere cu pacienții noștri și să le oferim bucuria de a zâmbi perfect!"
- Prof.Dr.Emanuel Bratu,

Cunoasteți echipa

De ce noi

layer

Descoperă Clinica Dental Experts

 

Faceți o programare

Apăsați pe butonul de mai jos pentru a programa o consultație.

Completați formularul