Timișoara, Str.Memorandului 16  0256 275.221    programari@dentalexperts.ro

Mituri în stomatologie

Cu toți avem sau am avut fricile noastre legate de mersul la medicul dentist și în lipsă de o sursă de informații credibilă, alegeam să luăm de bun tot ce auzim, începând de la durerea resimțită la anumite tratamente, până la durata optimă a periajului. Astăzi vă propunem să spunem adio câtorva dintre mituri.

1. Tratamentele dentare sunt dureroase. Acesta este probabil unul dintre cele mai răspândite mituri. Din cauza lui, aproape 80% dintre români evită să meargă la stomatolog. Trebuie însă să știți că datorită celor mai noi tenologii, a substanțelor anestezice și a personalului bine pregătit, vizitele la stomatog nu prezintă în niciun fel disconfortul durerii.

2. Detartrajul dăunează smalțului sunt cuvinte pe care le auzim mai des decât ar trebui. Dacă tatrul se depune pe dinți, gingiile se vor retrage, fapt care conduce și la pierderea înălțimii osului. Din această cauză, dinții devin mobili și se pot pierde. Pentru a evita toate acestea, este bine să vă programați pentru detartraj de două ori pe an.

3. Dacă am dinți îmbrăcați sau proteze dentare nu trebuie să vă spălați pe dinți. Chiar dacă de multe ori nu avem dispoziția sau energia necesară pentru asta, periajul dinților de cel puțin două ori pe zi nu este discutabil, lucru valabil chiar și în cazul celor care au proteze. Placa și tatrul se acumulează și pe lucrări, nu doar pe dinții naturali

4. Radiografiile dentare iradiază. Radiografiile dentare folosesc un nivel foarte scăzut de readiații, drept urmare nu afectează starea de sănătate a pacienților. Dimpotrivă acestea ajută la o diagnosticare exactă și la un plan de tratament cât mai potrivit nevoilor fiecăruia.

5. Dacă durerea sau cariile nu sunt prezente, vizitele la dentist nu sunt necesare. Controalelele periodice, de cel puțin două ori pe an sunt necesare. Există carii ascunse, interdentare pe care doar medical stomatolog le poate descoperi.

Așadar, tratamentele dentare nu dor, igiena dentară nu este discutabilă și singurul în măsură să ne dea sfaturi legate de sănătatea orală este medical dentist.

No Comments

Comments are closed.