Noutăţi

Un nou tip de implant folosit în cadrul clinicii noastre: Zimmer-Trabecular metal

Alegeți ce este mai bun pentru sănătatea dumnevoastră. Nu toate implanturile sunt la fel.
Metalul cu structura trabeculară a fost folosit de Zimmer de zeci de ani în ortopedie mai ales pentru zonele cu solicitări foarte mari (proteze de sold și genunchi). Acum Zimmer aduce aceasta tehnologie revoluționara și în implantologia dentară.

Implantul Trabecular Metal este cea mai noua descoperire în domeniul implantologiei dentare, fiind, singurul implant cu structura tridimensională (3D).

Tantalul este un metal cu o foarte mare biocompatibilitate și  rezistență mare la coroziune. Fabricat de către Zimmer în Persippany – New Jersey (USA), acesta este realizat printr-un procedeu de depunere termică.

Tantalul elementar este depus pe un substrat atom cu atom creând o suprafață nanotexturată tridimensională (3D) care controlează strict specificațiile zonei poroase ale implantului.

Prin acest proces special se utilizează proprietățile fizice și biologice ale tantalului pentru a crea un material unic, cu o structura și rigiditate similare cu cele ale osului uman spongios.

Osteoincorporarea e data de creșterea și vindecarea osului în interiorul și exteriorul implantului, asigurând o suprafață mult mai mare de contact între corpul implantului și os decât implanturile obișnuite din titan.

IMPLANTUL TRABECULAR METAL a devenit un tratament de electie, rezolvand cazurile dificile si crescand foarte mult rata de succes.

Alte caracteristici care recomanda IMPLANTUL TRABECULAR METAL sunt stabilitatea primară și secundară foarte bună ceea ce permite protezarea provizorie imediata – în aceeasi sedinta cu inserarea implantului și protezarea definitivă precoce în 3-4 săptămâni cu rezultate net superioare față de orice alt implant existent pe piata mondială la ora actuală datorită caracteristicilor.
Indicațiile majore pentru Implantul Trabecular Metal sunt în special la pacienții cu grad mare de risc cum ar fi:
– pacienți care au suferit infarcte miocardice,
– pacienți care suferă de forme avansate ale bolii parodontale,
– marii fumători,
– pacienți cu osteoporoză,
– pacienți diabetici,
– pacienți cu os de tip IV (foarte moale),
– regenerarea osoasă ghidată (GBR) și inserarea implantului în aceeași ședință, ceea ce permite o economie de timp și de stres operator pentru pacient.
La acești pacienți, studiile evidențiază apariția osului de neoformație în și pe suprafața implantului în primele 2 săptămâni de la inserarea implantului.

In concluzie in utilizarea Implantului Trabecular Metal, efortul financiar pentru un implant premium top este complet compensat de calitatile extraordinare ale tratamentului si de asigurarea satisfactiei si sigurantei totale a pacientului pe timp foarte indelungat.
Implantul Trabecular Metal este utilizat de cei mai buni profesionisti din toata lumea.

Osteoincorporarea e data de cresterea si vindecarea osului in interiorul si exteriorul implantului asigurand o suprafata mult mai mare de contact intre corpul implantului si os decat implanturile obișnuite din titan.

implant1 implant2 implant3

Related Posts