PROTETICĂ DENTARĂ

Fiecare tratament este unic, așa cum este și fiecare pacient. Alegerea opțiunii potrivite de tratament este o obligație pe care medicii noștri o îndeplinesc încă de la prima vizită a pacientului în cabinet. Fie că este vorba despre lucrare protetică fixă pe implanturi sau lucrare protetică mobilă pe implanturi, specialiștii noștri te asistă în orice caz.
Suntem recunoscuți pentru cazurile complexe pe care le soluționăm, încercand mereu să le oferim chiar și pacienților cu oferta osoasă redusă, lucrări protetice fixe, cu ajutorul adițiilor osoase, sinus lift extern și intern, augmentări verticale și frontale. (foto radiografie augmentare osoasă)

Aceste tipuri de manopere nu pot fi realizate de orice medic stomatolog ci doar de către medicul chirurg dento-alveolar. Experiența de peste 25 de ani a specialiștilor noștri în chirurgie dento-alveolara și protetică garantează tratamentul și recuperarea excelentă a pacienților.

Tehnologia avansează și va avansa în continuare dar tocmai din acest motiv, expertiza medicilor reprezintă componenta umană care completează tehnologia și care, indiferent de progresul în medicină, nu poate fi subtituită.

cabinet stomatologic timisoara
Succesul unui tratament protetic depinde de corectitudinea inserării implantului dentar.

Un implant greșit inserat va duce la o lucrare protetică neadaptată și la eșecul în timp scurt a tratamentului.

Din acest motiv, colaborarea multidisciplinară: chirurg-protetician-tehnician dentar este esentială pentru oferirea unui tratament corect, rezistent în timp. În clinica noastră, conceptul all in one, permite o comunicare eficientă între cei 3 specialiști și pacienții noștri, aspect ce determină reușita fiecărui tratament.

Indiferent de tipul de lucrare protetică de care veți beneficia, aceasta trebuie realizată de către medici cu experiență chirurgicală și mai ales protetică, sub supravegherea atentă a unei echipe întregi. Orice mică abatere poate provoca pierderi majore, atât în ceea ce privește țesuturile, cât și costurile.

Este nevoie de un plan de tratament bun și de control radiologic în perioada pre-, intra- și postoperatorie, dar și în momentul fixării restaurărilor.

Tipurile de lucrări protetice pe implanturi

Lucrare protetică fixă pe implanturi

O lucrare protetică fixă este recomandată pacienților cu o ofertă osoasă generoasă în regiunile frontale maxilare și mandibulare care să permită inserarea unui număr minim de implante. Fiind susținută de implanturi, cea mai mare parte a forței care se aplică la mușcare sau masticație este transferată în gingii.
O lucrare protetică fixă oferă aspectul, funcționalitatea și senzația cea mai naturală a dinților.

Lucrare telescopata galvano

În cazul pacientilor cu o ofertă osoasă extrem de redusă nu recomandăm lucrările fixe pe implanturi ci lucrările telescopate galvano, acest tip de lucrare oferind același aspect estetic și confort ca și lucrarea fixă pe implanturi.

Supraprotezarea pe bară

Se recomandă pacientilor cu varsta inaintată, cu oferta osoasă foarte redusă, care nu doresc o proteză mobilă pe capse.
Este cea mai accesibilă din punct de vedere financiar, putând fi realizată doar pe 4 implanturi dentare.

Lucrare protetică mobilă pe implanturi

Se recomandă în cazul pacienților care nu mai au niciun dinte pe arcada dentară, iar volumul osului în care urmează să fie inserate implanturile este redus sau în cazul pacienților purtători de proteze clasice.
Proteza mobilă este o proteză totală stabilizată pe implanturi. Chiar dacă nu este fixată, ea înlocuiește elementele dentare pierdute. Este ancorată cu carlige de dinții adiacenți și trebuie indepartată temporar pentru a fi curățată.

Controlul periodic prelungește viața implantului!

Durabilitatea în timp a lucrarilor protetice pe implanturi este condiționată de efectuarea controalelor stomatologice și a igienizărilor profesionale periodice (interval recomandat: o dată la 4 luni).

Efectuarea controlului periodic la timpul potrivit previne apariția periimplantitelor, dezechilibrării lucrarilor protetice.

Costul unui control stomatologic pentru pacienții purtători de lucrări protetice pe implanturi (radiografie panoramică + igienizare profesională) variază între 250 și 400 lei.

Oferirea garanției în clinica noastră se face strict pe materialul ales pentru lucrare, intrucât,  conform codului deontologic al medicilor stomatologi, este interzisă oferirea de garanție pentru manopera medicală. (implant dentar- 5 ani, zirconiu full-contour- 5 ani, zirconiu placat cu ceramică- 3 ani, metalo-compozit injectat- 3 ani, metalo-ceramică- 2 ani).