Fiecare tratament este unic, așa cum este și fiecare pacient. Alegerea opțiunii potrivite de tratament este o obligație pe care medicii noștri o îndeplinesc încă de la prima vizită a pacientului în cabinet. Fie că este vorba despre lucrare protetică fixă pe implanturi sau lucrare protetică mobilă pe implanturi, specialiștii noștri te asistă în orice caz.
Suntem recunoscuti pentru cazurile complexe pe care le solutionam, incercand mereu sa le oferim chiar si pacientilor cu oferta osoasa redusa, lucrari protetice fixe, cu ajutorul aditiilor osoase, sinus lift extern si intern, augmentari verticale si frontale. ( foto radiografie augmentare osoasa)

Aceste tipuri de manopere nu pot fi realizate de orice medic stomatolog ci doar de catre medicul chirurg dento-alveolar. Experienta de peste 25 de ani a specialistilor nostri in chirurgie dento-alveolara si protetica garantează tratamentul și recuperarea excelentă a pacienților.

Tehnologia avansează și va avansa în continuare dar tocmai din acest motiv, expertiza medicilor reprezintă componenta umană care completează tehnologia și care, indiferent de progresul în medicină, nu poate fi subtituită.

cabinet stomatologic timisoara
Succesul unui tratament protetic depinde de corectitudinea inserarii implantului dentar.

Un implant gresit inserat va duce la o lucrare protetica neadaptata si la esecul in timp scurt a tratamentului.

Din acest motiv, colaborarea multidisciplinara: chirurg-protetician-tehnician dentar este esentiala pentru oferirea unui tratament corect, rezistent in timp. In clinica noastra, conceptul all in one, permite o comunicare eficienta intre cei 3 specialisti si pacientii nostri, aspect ce determina reusita fiecarui tratament.

Indiferent de tipul de lucrare protetica de care veți beneficia, aceasta trebuie realizată de către medici cu experiență chirurgicală și mai ales protetică, sub supravegherea atentă a unei echipe întregi. Orice mică abatere poate provoca pierderi majore, atât în ceea ce privește țesuturile, cât și costurile.

Este nevoie de un plan de tratament bun și de control radiologic în perioada pre-, intra- și postoperatorie, dar și în momentul fixării restaurărilor.

Tipurile de lucrări protetice pe implanturi

Lucrare protetică fixă pe implanturi

O lucrare protetică fixă este recomandată pacienților cu o ofertă osoasă generoasă în regiunile frontale maxilare și mandibulare care să permită inserarea unui număr minim de implante. Fiind susținută de implanturi, cea mai mare parte a forței care se aplică la mușcare sau masticație este transferată în gingii.
O lucrare protetică fixă oferă aspectul, funcționalitatea și senzația cea mai naturală a dinților.

Lucrare telescopata galvano

In cazul pacientilor cu o oferta osoasa extrem de redusa nu recomandam lucrarile fixe pe implanturi ci lucrarile telescopate galvano, acest tip de lucrare oferind acelasi aspect estetic si confort ca si lucrarea fixa pe implanturi.

Supraprotezarea pe bara

Se recomanda pacientilor cu varsta inaintata, cu oferta osoasa foarte redusa, care nu doresc o proteza mobila pe capse.
Este cea mai accesibila din punct de vedere financiar, putand fi realizata doar pe 4 implanturi dentare.

Lucrare protetică mobilă pe implanturi

Se recomanda în cazul pacienților care nu mai au niciun dinte pe arcada dentară, iar volumul osului in care urmează sa fie inserate implanturile este redus sau în cazul pacienților purtători de proteze clasice.
Proteza mobila este o proteza totala stabilizata pe implanturi. Chiar dacă nu este fixată, ea înlocuiește elementele dentare pierdute. Este ancorată cu carlige de dintii adiacenti și trebuie indepartata temporar pentru a fi curățata.

Controlul periodic prelungeste viata implantului!

Durabilitatea in timp a lucrarilor protetice pe implanturi este conditionata de efectuarea controalelor stomatologice si a igienizarilor profesionale periodice (interval recomandat: o data la 4 luni).

Efectuarea controlului periodic la timpul potrivita previne aparitia periimplantitelor, dezechilibrarii lucrarilor protetice.

Costul unui control stomatologic pentru pacientii purtatori de lucrari protetice pe implanturi (radiografie panoramica + igienizare profesionala) variaza intre 250 si 400 lei.

Oferirea garantiei in clinica noastra se face strict pe materialul ales pentru lucrare, intrucat,  conform codului deontologic al medicilor stomatologi, este interzisa oferirea de garantie pentru manopera medicala. (implant dentar- 5 ani, zirconiu full-contour- 5 ani, zirconiu placat cu ceramica- 3 ani, metalo-compozit injectat- 3 ani, metalo-ceramica- 2 ani).