Drumul spre excelență, printre generații

Prima generație de medici a familiei Bratu a început la mărginimea Sibiului, cu Valeriu Bratu, bunicul lui Emanuel Bratu. El a urmat facultatea de medicină la Cluj-Napoca, iar diploma lui de absolvire e semnată de decanul facultății de la acea vreme, Emil Racoviță. S-a specializat în ginecologie și a profesat în Oradea unde a construit și un spital ginecologic. Ulterior, nevoit să lase totul în urmă, a plecat împreună cu soția să spre Timișoara, unde ulterior, Dr. Valeriu Bratu a ajuns director al spitalului CFR.
Povestea celei de-a doua generație de medici a familiei Bratu a început cu fiul Dr. Valeriu Bratu, Prof. Dr. Dorin Bratu. Cu eforturi și determinare, într-o perioadă dificilă din punct de vedere politic, în 1966 Dorin Bratu a absolvit Facultatea de Medicină Dentară, iar 30 ani mai târziu a devenit decanul acesteia. Pasiunea pentru stomatologie a fost împărtășită și de soția acestuia, Prof. Dr. Elisabeta Bratu, medic ortodont și conducătoarea departamentului de ortodonție al Facultății de Medicină Dentară din Timișoara timp de ani de zile.
A treia generație de medici din familia Bratu continuă prin fiul Prof. Dr. Elisabeta Bratu și Prof. Dr. Dorin Bratu, Emanuel Bratu. Cu multă muncă și dedicare, acesta a dus mai departe valorile familiei devenind Profesor Universitar la Disciplina de Restaurări Protetice pe Implante a Facultății de Stomatologie UMF “Victor Babeș” din Timișoara.

Prof. Dr. Dorin Bratu: Premiul Academiei Române – Gheorghe Marinescu pentru „cea mai bună carte de medicină”

Principial, perseverent și tenace, Prof. Dr. Dorin Bratu nu s-a limitat la exercitarea profesiei de stomatolog, prin urmare, acesta a ajuns un nume cunoscut în elita medicinei dentare. Din 1994 devine membru în Comisia Medicală a CNEAA (Comisia națională de evaluare și acreditare academică a României). A fost preşedintele Comisiei de Stomatologie a Ministerului Sănătăţii în perioada 1996-2000 şi 2004-2005. În 1996 a fost primit ca membru în Academia de Materiale Dentare din SUA și în 1997 în Academia de Științe din New York.
În 1997 primește Premiul Academiei Române – Gheorghe Marinescu pentru „cea mai bună carte de medicină” apărută în anul 1995 în România – „Materiale Dentare” un tratat de specialitate în 3 volume, 1200 de pagini. În 1998 devine membru al Academiei Europene de Implantologie Orală și primește Diploma și Medalia de Onoare pentru recunoașterea meritelor în medicină din partea Centrului Internațional Bibliografic Cambridge Anglia (Illuminated Diploma of Honour 1998).

Prof. Dr. Dorin Bratu: Fondatorul Uniunii Naționale a Asociațiilor de Stomatologie (UNAS) din România

A înființat Uniunea Națională a Asociațiilor de Stomatologie (UNAS) din România, fiind preşedinte al acesteia între 1998-1999 iar în 2002 primeşte Ordinul Naţional „Pentru Merit” în gradul de Cavaler, acordat de către Preşedintele României. Pe lângă activitatea de cercetare și de practică clinică, Prof. Dr. Dorin Bratu a desfășurat o activitate intensă pe linie de învățământ postuniversitar, fiind acreditat de către Colegiul Medicilor Dentişti din România în acest sens. A fost ales vicepreşedinte al Colegiului Medicilor din România, filiala Timiş şi, după înfiinţarea Colegiului Medicilor Dentişti din România în 2004, a fost primul președinte al CMD Timiș (în perioada 2004-2007).

El a mai fost membru în CNATDCU (Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare), expert evaluator al CNCSIS (Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior) şi al ARACIS (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior), toate fiind instituţii subordonate Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Prof. Dr. Emanuel Bratu – Profesor Universitar la Disciplina de Restaurări Protetice pe Implante a Facultății de Stomatologie UMF “Victor Babeș” din Timișoara.

În anul 1994, Emanuel Bratu a absolvit Facultatea de Stomatologie UMF “Victor Babeș” din Timișoara cu titlul de doctor-medic în profilul medicină, specializare Stomatologie. Emanuel Bratu își continuă studiile clinica de Chirurgie Orală și Maxilo-Facială a universității din Viena. În 2001 devine doctor în științe medicale în baza ordinului MEN nr. 3467/16.03.2001. În anul 2002 devine Medic primar stomatologie generală cu ordinul MSF nr. 684/20.09.2002 și șef de lucrări la disciplina de Implantologie Orală și R.P.I. a Facultății de Stomatologie UMF “Victor Babeș” din Timișoara. Ascensiunea în carieră continua, iar în anul 2004 devine medic specialist chirurgie oro-dentară prin ordinul MSF nr.7/2004. În anul 2008, Emanuel Bratu devine Profesor Universitar la Disciplina de Restaurări Protetice pe Implante a Facultății de Stomatologie UMF “Victor Babeș” din Timișoara.
Prof. Dr. Emanuel Bratu face parte din diverse foruri și organizații științifice și profesionale: membru al D.G.Z.I. (Societatea Germană de Implantologie Orală) din 1999, vicepreședinte al S.R.I.O.B (Societatea Română de Implantologie Orală și Biomateriale), membru ICOI (International Congress of Orla Implantologists) cu titlul de Fellow.

Prof. Dr. Emanuel Bratu- Primul congres de implantologie din România: ICTN

Din dorința de a duce implantologia orală din România la alt nivel, Prof. Dr. Emanuel Bratu a început acum 13 ani proiectul ICTN “Implants Connected to Nature”, acest congres ajungând anul acesta la a 13-a ediție. Prof. Dr. Emanuel Bratu a adus pentru prima data pe aceeași scenă cele mai mari nume din implantologia mondială, lideri internaționali și cei mai relevanți furnizori de sisteme de implantologie și materiale stomatologice.

Cu multă muncă și preocupare pentru stomatologie, Prof. Dr. Emanuel Bratu a publicat numeroase cărți în domeniul stomatologiei și deține 3 brevete de invenție: Brevet nr. 114569 Dispozitiv de prelucrare prin electroeroziune, Brevet nr. 114295 Implant endoosos pentru reabilitări protetice orale, Brevet nr. 114568: Dispozitiv de prelucrare filete.

„Așa cum nici artiștii nu pot străluci dacă creează sub scară, nici performanța în stomatologie nu se poate face într-un cabinet mic, fără perspectivă”

Prof. Dr. Emanuel Bratu

Prof. Dr. Emanuel Bratu, cu susținerea părinților săi: Prof. Dr. Elisabeta Bratu și Prof. Dr. Dorin Bratu, pun bazele clinicii Dental Experts demonstrând că excelența în stomatologie poate fi atinsă și în România. Încă de la început, fondatorii clinicii au avut ca repere cele mai înalte standarde de calitate, investind atât în tehnologie de ultimă generație cât și în formarea profesională a medicilor. 

Noi începem acolo unde ceilalți se opresc!

Sloganul Dental Experts a pornit de la faptul că în cadrul clinicii noastre, de regulă ajung cele mai complexe și mai grele cazuri. Cazuri care în altă parte nu mai primesc nicio șansă. Echipa Dental Experts se ghidează după principiile unei munci corect realizate, oneste, iar la aceasta se mai adaugă pasiunea – tocmai de aceea, medicii își depășesc limitele și fac performanță.

 

Creștem împreună și evoluăm în tandem

În ceea ce privește echipa Dental Experts, medicii sunt cadre universitare, specializați fiecare pe o ramură a stomatologiei, fiind doctori în științe medicale. Instruirea medicilor a început încă de când erau studenți. Experiența medicală își spune cuvântul, prin tratarea celor mai dificile cazuri și prin răspunderea la cele mai mari provocări, când vine vorba de pacienții care sunt tratați în cadrul clinicii.

Camelia Bratu: “Succesul nu se bazează pe noroc, ci pe perseverența”

Camelia Bratu în calitate de Manager al clinicii joacă un rol important în organizarea clinicii Dental Experts. Camelia coordonează activitatea internă și crește anual cifra de afaceri, punând accent pe performanță, detalii, și nu în ultimul rând investiții constante în tehnologie de ultimă generație.
Camelia Bratu este, de asemenea, organizator al uneia dintre cele mai importante conferințe internaționale de implantologie din Timișoara și inițiatorul poate celui mai important Curs Modular de Management Dentar din România.

Dental Education Center by Prof. Dr. Bratu – Excelența în educația stomatologică

Ne ghidează valori comune, inclusiv principiul de a investi în educație și de a da mai departe experiența acumulată. Considerăm că este datoria fiecărui medic deschis către știință și evoluție să facă acest cadou, să ofere șansa la educație celor pasionați de cunoaștere. De aceea ne implicam în a împărtăși această experiență pentru ca, împreună cu tinerii medici, să ajutăm medicina dentară să evolueze, să facem progrese împreună. Prof. Dr. Bratu este fondatorul Dental Education Center, centrul educațional dedicat cursurilor, workshop-urilor și altor evenimente importante dedicate stomatologiei.

Inovație în stomatologie

Echipa Dental Experts  este în continuă perfecționare și ne mândrim cu ani de studii clinice avansate, publicate de către Prof. dr. Dorin și Emanuel Bratu în literatura de specialitate, dar și momente care au doborât recorduri: 

  • suntem clinica din Vestul ţării cu cel mai mare număr de implanturi dentare inserate
  • primii specialişti din România care au utilizat Piezochirurgia cu ultrasunete. 
  • primele coroane metalo-ceramice și primele implanturi subperiostale  și intraosoase 
  • “Premiul pentru inovație și cercetare în medicină dentară” 2021
  • prima clinică din Europa de Est autorizată sa utilizeze sistemul  de implant cu ultrasunete REX

Cele mai înalte standarde în tehnologie

Evoluția, cel puțin în medicină, nu ar trebui să se oprească niciodată. La fel și investiția în aparatura performantă care ne ajută să rezolvăm unele dintre cele mai dificile cazuri. De aceea, investim anual în tehnologie, în aparatură, pentru a pune siguranța și confortul pacientului pe primul loc.

De la expert la pacient – Dental Experts – o carte de vizită în sine

Ne mândrim cu standardul de calitate pe care îl oferim, pentru nivelul de excelență pe care l-am atins și nu ne oprim aici. Ne dorim să fim tot mai buni și mai implicați și ne poziționăm mereu sus în cele mai înalte topuri și soluționăm în continuare cele mai complexe și spectaculoase cazuri.
Le mulțumim pacienților pentru încredere, pentru ei și datorită lor, suntem la nivelul unde suntem acum.