Noutăţi

Despre prețuri mari pentru pacienți

Este sezonul vacanțelor și multi oameni încearcă să-și rezolve problemele dentare în această perioadă. Având în vedere că una din primele întrebări pe care pacienții le adreseaza medicului când se prezintă în clinica noastră este: cât costa lucrarea?, vreau să vorbesc astăzi despre prețuri.

Costul unei manopere în medicina dentară este dat de următoarele:

1 Prețul materialelor, din păcate, în România, este mai mare decât în Germania, de exemplu, în multe cazuri. De ce, este o discuție legată de transport, TVA și alte taxe. Dar și de faptul că la noi nu se produc.

2 Cheltuielile clinicii legate de personal și întreținere. Ne place să credem că putem oferi o atmosferă plăcută, curată și aerisită și un personal bine educat și amabil. Costurile se ridică la mii de euro pe lună (salarii și facturi)

3 Cheltuielile legate de pregătirea medicilor. Cursuri, cărti, congrese. Toți pacienții își doresc să fie tratați de un medic bine pregătit nu? O participare la un congres în afara țării înseamnă de la 1500 euro în sus, o carte de la 300 euro în sus. Noi nu am schimbat medicii de 10 ani, cei vechi au devenit mai buni și cei noi pe care îi aducem în echipă vor fi la fel de pregătiți ca ceilalți.

4 Cheltuielile cu laboratorul de tehnica dentară, cu același specific ca al materialelor de cabinet și cu pregătirea tehnicienilor dentari

5 Aparatura de cabinet care costă zeci de mii de euro pe unitate.

6 Taxele plătite statului, în valoare de aprox 23% din prețul practicat. Da, noi emitem facturi, dacă e nevoie, chiar și traduse în limbi internaționale.

7 Da, o clinică bună din România, care nu face evaziune fiscală, nu poate avea prețuri ca cele de acum 10 ani. Dacă asta doriți, nu suntem adresa potrivită. Nu suntem și nu dorim să fim la ½ din preț fata de colegii din Ungaria, Italia sau chiar Germania pentru că vedem destule și știm destule despre ce se întâmplă în țări de mare tradiție europeană, actualmente în medicina dentară. Noi nu vom face compromisuri. La noi primiți o soluție de tratament bazată pe o experiență în medicina dentară de peste 60 de ani! Noi putem dovedi oricând că folosim materialele adecvate la orice restaurare!

La final aș dori să vă citez o traducere din limba engleză:

Exista 3 tipuri de tratament: Bun, Ieftin și Rapid, dar puteti alege doar două.

BUN ȘI IEFTIN NU VA FI  RAPID!

RAPID ȘI BUN NU VA FI IEFTIN!

IEFTIN ȘI RAPID NU VA FI BUN!

Cu stimă, Prof. Dr. Emanuel Bratu.

Related Posts