igienizarea orală
Noutăţi, Uncategorized @ro

Când ne facem igienizare orală profesională

Igienizarea orală profesională

Nu toată lumea iubește controlul stomatologic, dar cercetările arată că persoanele care respectă cele 2 vizite recomandate pe an, pentru îngrijire preventivă, sunt mai fericite cu zâmbetul lor. Mai mult de atât, aceștia sunt mai puțin susceptibili să aibă nevoie tratamente complexe sau să-și piardă dinții.

O bună igienă orală este poate cel mai important pas pentru a susține o bună sănătate dentară generală. Igienizarea orală profesională, face parte din controlul periodic. Prin intermediul acesteia, îndepărtezi placa bacteriană, care este compusă din miliarde de bacterii. Acestea trăiesc și se reproduc, hrănindu-se cu alimentele pe care le consumăm.

Deși cele mai multe bacterii trăiesc în organism, fără a provoca probleme, dacă numărul lor devine prea mare, ele pot produce carii sau boli gingivale. Mai mult de atât, problemele dentare, netratate, pot afecta grav starea generală de sănătate a pacientului, mai exact, boli de inimă, diabet, afecțiuni cardio-vasculare și multe altele.

Curățarea profesională poate ajuta, de asemenea, la îndepărtarea oricăror pete inestetice de pe dinți, permițându-ne să ne simțim mândri cu zâmbetul nostru. Dacă nu ai avut o igienizare orală profesională în ultimul an, atunci efectuarea unei programări cât mai curând posibil este esențială pentru a-ți asigura o bună sănătate orală și un zâmbet frumos.

Pentru că sănătatea orală este în strânsă legătură cu sănătatea generală…

Este recomandat ca persoanele cu probleme de sănătate, cum ar fi afecțiuni cardiace, diabet zaharat, dar și pentru persoanele care folosesc diluanți de sânge și medicamente pentru osteoporoză, sau cu probleme gingivale, să meargă la controlul stomatologic mai frecvent. Aceste medicamente pot complica procesul de extracție sau alte lucrări dentare, astfel încât controalele și igienizările regulate sunt cele mai bune pentru a ajuta la prevenirea problemelor înainte ca acestea să devină grave. 

Pentru o bună sănătate orală, igiena este esențială. Este necesar să:

  • ne spălăm bine pe dinți, folosind o periuță de dinți cu peri moi și o pastă de dinți fluorurată cel puțin de două ori pe zi, 
  • folosim ața dentară cel puțin o dată pe zi. 
  • folosim o apă de gură în fiecare zi, astfel încât, aceasta ne ajută să menținem numărul bacteriilor sub control dar și o respirație proaspătă.

Așa cum spuneam mai devreme, igiena orală corectă, de zi cu zi, ne ajută să ne păstrăm sănătatea orală, dar nu este de ajuns. Te așteptăm la Dental Experts, pentru un control de rutină și o curățare orală profesională. Membrii echipei noastre sunt specializați pe toate ariile care țin de medicina dentară și asta ne permite să venim cu soluții pentru orice problemă, de la cele mai simple, precum igienizarea profesională sau carii minore până la cele mai complexe, care țin de implantologie și restaurări estetice. 

Igienizarea orală profesională la Dental Experts transcende curățarea standard a dinților, oferind pacienților o protecție activă împotriva bolilor orale. Procedura se efectuează cu meticulozitate, utilizând tehnici avansate pentru a elimina tartrul și placa bacteriană, factori principali în dezvoltarea gingivitei și a bolilor parodontale.

Pacienții care se supun acestei igienizări nu doar că vor observa un zâmbet mai luminos, dar vor beneficia și de o prevenire eficientă a problemelor dentare. Detectarea precoce a afecțiunilor orale poate preveni complicații serioase, iar o igienă orală corespunzătoare este vitală pentru menținerea sănătății sistemice.

La Dental Experts, educația pacienților privind igiena orală zilnică este esențială. Vizitele pentru igienizare sunt oportunități pentru a învăța tehnici adecvate de periaj și utilizare a aței dentare, precum și rolul important al apei de gură în menținerea sănătății orale între vizitele la dentist.

Fiecare pacient primește o abordare personalizată în timpul sesiunilor de igienizare, cu recomandări specifice pentru îmbunătățirea rutinei de îngrijire orală. Această atenție la detalii asigură că igienizarea orală profesională devine nu doar o procedură de curățare, ci și o sesiune educativă care îi împuternicește pe pacienți să-și păstreze sănătatea orală acasă.

Dental Experts se dedică promovării unei sănătăți orale cuprinzătoare, care are un impact direct asupra stării de sănătate generale a pacienților. Prin combinarea expertizei tehnice cu o abordare personalizată, clinica asigură că fiecare pacient înțelege importanța și beneficiile unei igiene orale adecvate pentru un zâmbet sănătos și durabil.

Sursa 1

Sursa 2