Noutăţi

Primele semnale care arată că eşti pe mâini bune, la doctor

Te afli într-o sală de aşteptare luminoasă, primitoare, cu materiale şi broşuri de educaţie sanitară, sau cu reviste interesante, cu tentă ştiinţifică sau umoristică. Acesta este primul semnal că eşti într-o clinică în care ai şansa să fii tratat corespunzător.

Fie că este vorba despre stomatolog, gastroenterolog, cardiolog, sau orice altă specialitate, este important să faci alegeri în funcţie de primele instincte. Mai precis, trebuie să îţi ascuţi spiritul de observaţie la maximum atunci eşti programat la o consultaţie şi să fii atent.  Pe scurt, încă de la intrarea într-un cabinet medical trebuie să interpretezi corect primele semnale pe care le primeşti.

Sala de aşteptare, igiena clinicii, a cabinetului şi comportamentul personalului. Acestea sunt lucruri de care te izbeşti şi care transmit primele semnale. 

Atmosferă de intimitate şi încredere faţă de medic. Medicul trebuie să favorizeze o atmosferă relaxantă, să fie respectuos, să distragă atenţia pacientului, să fie simpatic şi să inducă pacientului impresia că totul o să fie bine. Va avea mişcări precise, ceea ce va determina încrederea în capacităţile sale profesionale şi va explica pacientului manevra terapeutică executată.

Tratatele medicale mai sintetizează alte câteva calităţi pe care medicii ar trebui să le aibă. Spre exemplu, este important să fie un fin observator, să aibă experienţă, şi un spirit artistic. Simţul umorului este şi el important, asta pentru că, atunci când situaţia impune, o anecdotă poate să detensioneze o situaţie, iar uneori, reduce durerea. Un doctor bun are un limbaj ştiinţific pe care încearcă să ni-l “traducă”, reuşind să ne explice procedurile şi planul de tratament în termenii pe care îi cunoaştem. Este eficient, prompt şi competent şi îi va da pacientului sentimentul că se află pe mâini bune şi că este înţeles.

Primele semnale la o primă consultaţie sunt întotdeauna importante, iar instinctele ne vor ajuta să luăm cele mai bune decizii în alegerea unui medic. Astăzi, … într-o societate modernă doctorii ştiu că şi ei sunt “examinaţi” de către pacienţi, iar în timp ce pacienţii caută să vadă dacă doctorul are calităţile necesare, doctorii caută problemele pacienţilor pe care încearcă să le rezolve.

Sintetizând toate caracteristicile care se referă la igienă, personal, clinică, spaţiu, lumină, medici competenţi –  la Dental Experts, încă de la deschiderea clinicii, s-a pus accentul pe toate aceste aspecte, iar aici pacienţii sunt trataţi corespunzător.  Un lucru confirmat şi certificat nu numai de pacienţii care ne-au trecut pragul, ci de distincţiile obţinute atât în ţară, cât şi în străinătate.