Noutăţi

Investim permanent în tehnologie și în pregătirea medicilor pentru a veni în sprijinul pacienților

Investim permanent în tehnologie și în pregătirea medicilor pentru a veni în sprijinul pacienților

 

Dental Experts este una dintre cele mai cunoscute clinici dentare din Banat. Care sunt cele mai frecvente probleme pe care le au pacienții care vin să se trateze la dumneavoastră?

 La noi ajung în general cele mai complexe cazuri, cazuri care în alte părți nu mai primesc nicio șansă și noi trebuie să facem minuni. Investițiile permanente în tehnologie și experiența acumulată de-a lungul anilor ne ajută să facem față indiferent de dificultatea cazului.

Ați dezvolat conceptul de all in one dental service (clinică, laborator și radiologie). Ce echipă de medici și asistente aveți în prezent?

În prezent, în clădirea clinicii Dental Experts, suntem estimativ 50 de persoane. Toți avem un scop comun, acela de a oferi zâmbete pacienților noștri. Suntem organizați în așa fel încât fiecare dintre noi știe ce are de făcut. Atunci când toți avem același scop, acela de a fi în slujba pacientului, atunci lucrurile nu au cum să nu funcționeze. Pot spune, că în momentul de față, avem o echipă foarte bine structurată la toate nivelurile.

Tehnologiile actuale au simplificat, eficientizat și robotizat medicina dentară. Ce echipamente folosiți? Unde sunt produse acestea?

În ceea ce privește tehnologia, pot spune că mereu am folosit și am investit în cea mai bună aparatură din punctul nostru de vedere și mereu ne-am documentat foarte bine înainte de a alege orice aparatură medicală sau orice materiale pe care îl folosim în tratamentele pacienților. Este foarte important atunci când se achiziționează o aparatură să existe și experiența necesară pentru a o putea utiliza. Nu voi da nume de firme, pentru că nu vreau să fac reclamă, însă pot spune că în cadrul clinicii Dental Experts investițiile se fac în permanență, atât în aparatură de ultima generație, cât și în instruirea medicilor, pentru că ne dorim mereu să avem cele mai bune rezultate și să putem rezolva orice caz, indiferent de provocările pe care le întâmpinăm.

Numărul pacienţilor care solicită restaurări dentare este în creştere. Cu ce soluții veniți în sprijinul acestora?

Soluțiile sunt propuse după mai multe criterii. Atunci când se ia o decizie de tratament, în primul rând trebuie să cunoaștem istoricul pacientului în ceea ce privește starea de sănătate. Există atât soluții protetice pe dinții existenți, restaurări pe implanturi, lucrări fixe sau mobilizabile. În primul rând, este foarte important ca în urma consultației să le facem un plan de tratament corect pe baza investigațiilor radiologice și acel plan de tratament să fie acceptat și înțeles de către pacient. Ceea ce pot afirma, este că nu vom face niciodată compromisuri în ceea ce privește planul de tratament al unui pacient. Vom respecta mereu protocolul medical, lucru care poate fi dovedit prin documentarea fiecărei etape a cazului.

Care sunt pilonii pe care se bazează un plan de tratament?

Planul de tratament se bazează în primul rând, așa cum spuneam și mai sus, prin oferirea unor soluții de tratament corecte și adaptate pacientului, în funcție de nevoile fiecăruia. Fără investigații radiologice și fără o evaluare fizică a pacientului este imposibil să putem face un plan de tratament. Experiența medicală este un aspect foarte important atunci când realizăm un plan de tratament, pentru a putea oferi soluții viabile de tratament. Pentru ca un plan de tratament să fie finalizat, este extrem de importantă contribuția pacientului și anume: respectarea programărilor, respectarea etapelor de tratament și să nu-și amâne vizitele și respectarea indicațiilor care vin din partea medicului. Conceptul pe care se bazează clinica noastră este faptul că suntem transparenți încă de la prima vizită a pacientului în clinică și îi dăm scrise pacientului toate costurile, indiferent de durata planului de tratament, iar dacă pe parcurs mai apar alte lucruri, ne vom asuma și vom suporta costurile.

Ce înseamnă un implant inserat corect? Care sunt condițiile necesare pentru o supraviețuire îndelungată a unui implant?

Un implant dentar inserat corect înseamnă în primul rând o planificare corectă a cazului încă de la prima vizită a pacientului. Experiența și tehnologia sunt extrem de importante. Eu, personal nu pot concepe inserarea unui implant dentar fără un film de control post operator, lucru pe care noi îl pute face, datorită faptului că avem radiologie proprie în cadrul clinicii. ,,Supraviețuirea’’ unui implant implică mai mulți factori și anume: un act medical realizat corect, tehnica de inserare să fie una corectă, restaurarea finală să fie corect adaptată și realizată corespunzător și nu în ultimul rând, contribuția pacientului. Este extrem de important ca acesta să se prezinte la controale și la igienizări periodice. Să nu vină la control doar atunci când doare, să vină la control exact așa cum scrie în certificatul de conformitate pe care îl primește la finalizarea lucrării.

Prevenția prin control și igienizare poate face ca tratamentele dentare să fie accesibile tuturor. Ce măsuri propuneți pentru intensificarea activității de prevenție?

Prevenția este foarte importantă, însă din păcate, nouă, ca și popor, ne lipsește educația de a veni la stomatolog, sau la orice alt control medical, dacă nu doare ceva. Cred că ar fi foarte util să existe anumite programe prin care să se facă instruirea în școală despre ce înseamnă prevenția și la ce complicații poate duce, dacă nu este aplicată. Avem mult de lucru la acest capitol și ar fi multe de spus. Lumea ar trebui să înțeleagă că așa cum ducem o mașina la revizie în fiecare an, așa ar trebui să ne facem și noi un control periodic anual, pentru a putea preveni anumite probleme de sănătate.

 

Sursa aici