Noutăţi

Un zâmbet nou! Despre implanturile dentare şi despre beneficiile lor

Ştiaţi că aproape 90 la sută dintre pacienţii care au ales diverse tratamente de cosmetică dentară au simţit că au mai multă încredere în ei înşişi? Sunt cifre care vin de la Academia Americană de Stomatologie Cosmetică şi care pot fi confirmate de fiecare dintre noi. Cine nu se simte mai bine în propria piele atunci când are un zâmbet desprins din reviste?!

Din păcate, pentru mulţi, un zâmbet plin de încredere este doar un vis îndepărtat. Dacă ne raportăm la România, vedem că la capitolul igienă orală nu stăm tocmai bine, comparativ cu alte state europene. Cu toate acestea, o practică dentară câştigă tot mai mult teren şi la noi! Este vorba despre implanturile dentare, o opțiune sigură pentru înlocuirea unuia sau mai multor dinţi lipsă. De altfel, implanturile dentare înregistrează unul dintre cele mai mari progrese din medicina dentară a ultimelor decenii, asta şi pentru că cererea la nivel mondial este în creştere.

 

Pentru că vorbim despre o lucrare complexă, primul pas spre un zâmbet sănătos şi frumos ar trebuit să îl reprezinte alegerea corectă a clinicii unde urmează, pe scurt, să vă schimbaţi viaţa. În continuare vă propunem o echipă de specialişti care vă poate reda încrederea în propria persoană. Clinica Dentara Timisoara Dental Experts are o tradiţie în medicină de peste 7 decenii. Anual, aici se fac investiţii de zeci de mii de euro – în aparatură, dar şi în cursuri de specialitate pentru întreg personalul medical- pentru ca rezultatele să fie de excepţie. De implanturi dentare, specialiştii de la Dental Experts se ocupă din anii ‘60:

O dantură care funcţionează corect şi arată bine nu trebuie să fie un privilegiu, ci un drept al fiecărui om. Cu acest gând şi dorinţă, am creat soluţii dedicate tuturor pacienţilor, indiferent de posibilităţile financiare pe care le au!”

 

Implantul dentar. Cum funcţionează procedura şi cât durează rezultatul?

Dacă vă întrebaţi ce presupune, mai exact, implantul dentar, dincolo de rezultatele pe care le vedem deseori în pozele de prezentare, aflaţi că la mijloc este vorba despre o intervenţie chirurgicală, prin care se introduce o rădăcină artificială pentru un dinte nou. Aceasta are forma unei piese de titan şi se interegrează complet în structura osoasă a pacientului. Este introdusă în maxilar sau în osul mandibular şi înlocuieşte cu succes un dinte lipsă, fără să afecteze ceilalţi dinţi. Sună şi este, într-adevăr, un proces complex, dar reprezintă, de fapt, un tratament minim invaziv, în timpul căruia nu veţi simţi durere, căci se realizează sub anestezie locală.

În general, un implant dentar poate dura şi o viaţă. Totul depinde de grija pe care o acordaţi lucrării, dar şi de calitatea ei iniţială.

 

Implanturile dentare sunt şi pentru mine o soluţie?

 

Un implant dentar este conceput în aşa fel încât să redea în proporţie de 98-99% funcţionalitatea unui dinte natural, dar şi să arate ca unul. Tocmai datorită rezultatelor îmbucurătoare, mulţi ar dori să apeleze la un implant dentar, nemulţumiţi de problemele majore care le-au afectat dantura. Aici se naşte întrebarea: oare sunt eu candidatul ideal pentru un astfel de procedeu? De la început trebuie să ştiţi că vârsta nu este un impediment în această ecuaţie- evident dacă pacientul nu este încă în creştere – ci mai mult starea de sănătate.  Chiar dacă aveţi diabet, boli de sânge sau ale oaselor, atunci implantul dentar poate fi o soluție.

 

Etapele inserţiei unui implant dentar. Trei paşi.

 

Aspectele de mai sus vor fi descoperite la o examinare medicală amănunţită, care va avea loc înaintea marelui pas! În acest sens se porneşte de la starea generală a pacientului şi se ajunge la detalii care ţin de suportul osos sau de structura ţesutului gingival.

În plus, tot în cadrul examinării veţi fi întrebat şi de alergiile pe care le aveţi, dar şi ce medicamente ori suplimente alimentare, cu sau fără reţetă, luaţi. Veți fi, de asemenea, nevoiți să faceţi anumite investigaţii medicale la cererea specialiştilor, precum radiografia şi tomografia computerizată, pentru stabilirea planului de tratament, dar și pentru a fi siguri că nu există factori care să ducă la respingerea unui implant dentar.

Dacă toate aceste aspecte sunt bifate pe listă, iar dentistul îşi dă acordul, este timpul primului pas efectiv al tratamentului – inserarea implantului de titan, operație care nu durează mult, și atașarea unui dinte provizoriu.

Ultimul pas, la 3-6 luni distanță, îl reprezintă finalizarea lucrării – așezarea coroanei dentare pe implant. În funcţie de complexitatea cazului, durata acestei etape se poate întinde pe o lună.

Specialiștii Dental Experts garantează tratamentul și recuperarea excelentă a pacienților, asistați de:

-un bloc operator modern

-sală de recuperare pentru pacienți

-aparatură de anestezie

-aparat pentru inhalo-sedare

O intervenţie se desfăşoară întotdeauna cu doi medici şi minimum trei asistente. Astfel putem garanta pacientului condiţiile optime de sterilitate şi calitate a actului operator, de la cele mai simple, până la cele mai complexe intervenţii, realizate cu instrumentar de cea mai înaltă calitate!” – Echipa Dental Experts.

 

Ce pot şi mai ales ce NU pot face după intervenţie?

 

5%. Aceasta este, potrivit specialiştilor, rata de eşec a tratamentului cu implant dentar. Foarte important după intervenţie, pe lângă fuziunea corectă dintre implant şi os, este ca pacientul să urmărească etapele esenţiale în refacere:

– antibiotice și antiinflamatoare timp de 7-10 zile

-evitarea activităţii fizice

-evitarea tutunului, băuturilor alcoolice

-doar hrană moale, la temperatura camerei

-igiena orală respectată cu rigurozitate.

 

„Durabilitatea este cel mai important factor care garantează munca în clinica noastră. De aceea, vreme de 3 ani după efectuarea unui implant, vom suporta orice cost legat de refacerea sau repararea lucrării. Astfel îndeplinim față de pacienții noștri promisiunea unui tratament de succes.”– Echipa Dental Epxerts

 

Avantaje VERSUS dezavantaje

Pe lângă avantajele evidente, care țin de un aspect îmbunătățit al zâmbetului, implanturile dentare prezintă și alte beneficii, la care poate nu v-ați gândit. Elimină nevoia de adezivi și inconvenientul îndepărtării, ca în cazul protezei dentare, de pildă, și reprezintă, totodată, cea mai modernă și mai eficientă soluție de înlocuire a dinților pierduți. De asemenea:

– îmbunătățește imediat procesul de masticație, dar și vorbirea, printr-o dantură rezistentă pe termen lung.

-vă protejează întreaga dantura, inclusiv dinții care nu sunt la vedere, pentru că un implant asigură susținerea necesară pentru toți dinții

-nu implică șlefuirea dinților vecini

-procedura nu este dureroasă

-recuperarea este relativ rapidă

-previne orice disconfort estetic și funcțional pentru ani buni de acum încolo, dacă nu, chiar pe viață

La capitolul dezavantaje, cei mai mulți pacienți invocă motivele financiare, însă deseori acest minus se diminuează dacă ținem cont că procedura are rezultate pe termen lung. În plus, la Dental Expert specialiștii v-au pregătit variante pentru toate buzunarele:

„În clinica Dental Experts există atât varianta unui implant dentar ieftin, cât și posibilitatea de a realiza implant dentar premium. Prețul unui implant dentar este redat atât de complexitatea și dificultatea cazului, cât și de tipul de implant ales și durata manoperei.

 

Sursă articol aici.

Related Posts