Apariții media

Zâmbet de Hollywood. Totul despre albirea dentară!

Unul dintre primele aspecte pe care le sesizăm la o persoană este, bineînţeles, dantura. Iar asta înseamnă inclusiv nuanţa ei! Potrivit studiilor, oamenii au tendinţa să lege culoarea dinţilor de nivelul igienei orale. Poate tocmai de aceea, procedura de albire dentară a câştigat tot mai mult teren în lumea întreagă. Peste Ocean, în Statele Unite, este cea mai cerută practică stomatologică. Între timp, a devenit căutată şi în România!

Echipa din Clinica dentara Timisoara Dental Experts, o clinică stomatologică cu o experienţă de peste şapte decenii în medicină şi cu mii de pacienţi mulţumiţi, lună de lună, vă explică ce presupune procedura, cine poate şi cine nu poate beneficia de ea, dar şi care sunt pricipalele beneficii.

Strălucirea zâmbetului tău este neprețuită! (…) Pacientul nu redobândește doar aspectul dorit, ci și încrederea în sine. De asemenea, își recapătă libertatea de a se simți în largul său!”

 

Totul porneşte de la o dorinţă: un zâmbet desprins din reviste

Dacă aveţi dinţi naturali şi sănătoşi, dar nu şi o nuanţă care să vă fie pe plac, e timpul să apelaţi la specialişti! Atât timp cât nu aveţi alergii, nu sunteţi gravidă şi nu alăptaţi, nu aveţi faţete dentare ori afecţiuni ale gingiei, înseamnă că puteţi candida cu succes pentru… un zâmbet de Hollywood, obținut prin tratament de albire!

Specialiştii Dental Experts recomandă o igienizare profesională, adică detartraj, periaj şi airflow, doar în cazul în care este nevoie de așa ceva. În general, se optează pentru aceste procedee pentru ca rezultatul să dureze mai mult. Procedura de albire în sine nu este deloc dureroasă, tocmai de aceea nu necesită anestezie.

 

Tehnica de albire profesională – cum funcționează și ce beneficii aduce?

Tratamentul de albire efectuat la cabinet, prin care obţineţi şi cel mai bun rezultat, presupune folosirea unor substanţe aplicate pe suprafaţa smalţului: „Cu ajutorul unui gel special (pe bază de peroxid de hidrogen), supus la lumină sau completat de laser, albirea profesională se realizează repede și fără repercusiuni.”  – Echipa Dental Experts

Pe scurt, aplicarea durează, mai exact, o oră sau două, iar de un zâmbet alb vă bucurați imediat! Puteți alege inclusiv culoarea danturii pe care o doriți! Pentru asta, experții folosesc un paletar de nuanțe, iar noi optăm pentru cea care ne avantajează cel mai mult. În general, ”prea alb” poate părea artificial, spun dentiștii.

Pe lângă efectul vizibil imediat, o astfel de tehnică este eficientă și în îndepărtarea petelor galbene de pe dinți, procedura nu afectează gingiile și nici mucoasele orale, iar dinții vor avea un aspect mai sănătos.

 

Albirea dentară are sau nu efecte secundare?

Atât timp cât de referim la albirea dentară efectuată de specialiști la clinică, ea produce efecte secundare doar pe termen scurt. Disconfortul la care trebuie să vă așteptați este o ușoară sensibilitate în momentul în care dinții intră în contact cu alimente fierbinți, dulci sau reci:    „Această sensibilitate este superficială şi dispare odată cu încheierea tratamentului. Un alt posibil efect secundar al procedurii constă în iritația şi discromia gingivală. În câteva zile şi aceste neplăceri vor dispărea, iar gingiile îşi vor reveni, recăpătându-şi aspectul natural.”- Echipa Dental Experts

Tot specialiștii ne sfătuiesc să evităm diverse tratamente efectuate acasă, care sunt, incomparabil, mai ieftine, dar care pot produce daune majore dinților pe termen lung, cum ar fi: folosirea lămâii sau a bicarbonatului de sodiu pentru albire.

 

Dinți mai albi, bifat! Ce urmează?

 

Rezultatele unui tratament de albire efectuat de stomatologi sunt de lungă durată, dar variază de la pacient la pacient. În general, ne putem bucura de ele până la trei ani, în funcție de tehnicile și produsele folosite de dentist, dar și de obiceiurile noastre de zi cu zi. Cum putem menține un zâmbet de Hollywood? În primul rând, tăiați de pe listă sau măcar reduceți consumul de țigări. Gudronul afectează sănătatea danturii. Prea bine nu fac dinților nici cafeaua, nici vinul roșu și nici sucurile din comerț. Deoarece conțin coloranți, ne vor păta dinții.

În schimb, puteți consuma mere, întrucât au rolul de a curăța dantura. Pastele cu efect de albire pot întreține și ele un zâmbet fermecător! Și veți avea nevoie de asta, căci specialiștii ne sfătuiesc să nu apelăm la tehnica albirii profesionale mai des de doi ani.

Dacă v-ați hotărât să faceți acest pas, specialiștii de la Dental Experts vă stau la dispoziție. Pentru galerii foto, informații legate de prețuri și programări, vă invităm să consultați site-ul oficial: www.dentalexperts.ro, să sunați la numerele de telefon: 0256.275221/ 0766.230616 sau scrieți un mail la adresa: programari@dentalexperts.ro

 

„Ne mândrim cu pacienții noștri, care au demonstrat de fiecare dată că sunt informați și hotărâți, alegând mereu cea mai bună opțiune. Alături de ei sunt și medicii noștri, gata să ofere cele mai bune sfaturi, indiferent de serviciul ales și ținând seama de cel mai important aspect: sănătatea pacientului.” – Echipa Dental Experts

 

Sursă articol aici.