Noutăţi

10 ani Dental Experts

Istoria și evoluția clinicii Dental Experts

Anul acesta sărbătorim 10 ani alături de echipa Dental Experts. Ce înseamnă acest lucru pentru noi? Trecem în revistă cele mai importante momente din cariera noastră, dar și din istoricul clinicii.

De trei generații, familia Prof. Dr. Bratu se dăruiește medicinei și stomatologiei, având realizări importante în domeniul medicinei dentare odată cu inserarea primului implant, în anul 1966. Ani mai târziu, soții Bratu aveau să ofere clinicii o echipă îndrumată chiar de aceștia, pe băncile facultății UMF Victor Babeș. Echipa de astăzi, alături de care sărbătorim cei 10 ani, nu duce mai departe doar cunoștințele moștenite de la Prof. Dr. Dorin și Elisabeta Bratu, ci și dragostea pentru această meserie.

Faptul că stomatologia a fost destinul familiei a fost confirmat încă o dată, în anul 1974, când, într-un mic cabinet din cartierul Iosefin, avea să fie inserat primul implant endoosos. Astfel, micul oraș de atunci, Timișoara, era pus pe harta realizărilor de seamă din domeniul stomatologiei.

În preajma evenimentului de celebrare a celor 10 ani de existență în același format, Prof. Dr. Bratu ne povestește cele mai frumoase amintiri care îl leagă de Dental Experts.

“Drumul meu profesional a fost influențat de părinții mei, care au fost medici stomatologi, dar și de generația anterioară, a bunicului meu care a fost medic ginecolog. Eu am pornit pe drumul acesta pentru că opțiunile nu erau foarte multe pe vremea comunismului. Revoluția m-a prins în anul I de facultate, am absolvit în ’94 și am obținut o bursă în Austria, la Viena, unde am lucrat în renumitul spital AKH, unde acum merg toți românii să se trateze. Astfel, am avut ocazia să am un contact foarte realist cu lumea medicală vestică.”, spune Prof. Dr. Emanuel Bratu.

A urmat o perioadă care s-a dovedit a fi de importanță majoră pentru înființarea clinicii, finalizată printr-un consiliu de familie în care s-a decis ca toate fondurile familiei Prof. Dr. Bratu să fie investite în fondarea unei clinici private, cât mai aproape de centrul Timișoarei.

“Așa că le-am propus să vândă tot ce au și să construim o clinică. În altă ordine de idei, părinții mei – tata, decan vreme de zece ani la Facultatea de Medicină Dentară, iar mama, profesor doctor de ortodonție – au fost oameni care au muncit o viață întreagă, au lăsat statului român moștenire foarte multe lucruri și au fost pensionați fără nici o ceremonie de mulțumire. Așadar, în 2006, am pus la bătaie toți banii noștri și ne-am apropiat cât mai mult de centrul Timișoarei, pentru a cumpăra o proprietate.“

Eforturile familiei de medici nu au fost zadarnice. S-a închegat o echipă solidă, care poate răspunde oricărei provocări, atât în ceea ce privește dificultatea cazului și actul medical, cât și acolo unde este vorba de aparatură și echipament de ultimă generație. Și e lesne de înțeles, având în vedere că, actualii medici au fost pregătiți și recomandați de însuși Prof. Dr. Dorin Bratu.

Astăzi este dus mai departe prestigiul familiei, clădit pe baza unor principii precum patriotismul, sinceritatea, pasiunea pentru profesia de stomatolog, deontologia, dar și dorința de a fi mereu la dispoziția pacienților și de a găsi soluții pentru problemele lor. Medicina practicată de peste 80 de ani alături de aceste valori țin împreună echipa și reprezintă garanția profesionalismului fiecăruia dintre medicii Dental Experts.

Mai jos, câteva imagini de la petrecerea organizată cu ocazia celor 10 ani de Dental Experts.

Related Posts