Noutăţi

Ce înseamnă un plan de tratament şi cum se pune un diagnostic?

Primul pas spre rezolvarea problemei pacientului este programarea pentru consultație. Un simplu apel telefonic asigură repartizarea solicitantului spre un medic, în funcție de problemele semnalate. Urmează vizita în clinică, unde pacientul nostru este supus unor investigații radiologice amănunțite. Nu intervenim niciodată înaintea efectuării unei radiografii panoramice sau CBCT, fără de care nu se poate pune un diagnostic complet și, firesc, nu se poate întocmi un plan de tratament. La fel de importante sunt și amprentele dentare luate de la pacient.

Siguranţa şi succesul unui tratament se datorează atenţiei ce trebuie acordate fiecărui caz în parte. Pentru că fiecare caz este diferit, iar simptomele la fel, pentru un un diagnostic corect este important ca la elaborarea unui plan de tratament să participe mai mulţi medici, fiecare concentrându-și atenția pe specializarea lui.

În toată această perioadă, pacientul este informat asupra pașilor ce urmează să fie făcuți pentru sănătatea sa. Primește mai multe variante de tratament, precum și toate informațiile de care are nevoie pentru a înțelege ce manopere medicale vor fi efectuate.

Foarte important de reținut este faptul că un plan de tratament se va realiza după ce au fost făcute investigațiile radiologice şi completată o fișă de sănătate ce trebuie actualizată cu informații despre afecțiunile cronice de care suferă pacientul. Toate aceste sunt necesare medicilor implicaţi în tratarea unui caz.

Motto-ul după care ne ghidăm este: “Noi începem acolo unde ceilalţi se opresc”. Acesta se referă la faptul că în Clinica Dental Experts ajung mereu cazuri extrem de dificile, cazuri care au însemnat pentru noi o provocare medicală – una care ne-a consacrat peste graniţe prin soluţiile eficiente găsite în tratarea lor. Dar mereu cheia a fost aceeaşi: o echipă de profesioniști care respectă protocolul medical şi care știe cum să interpreteze investigațiile medicale și să le trateze corect.

O echipă medicală competentă trebuie să fie formată dintr-un chirurg dento-alveolar, un specialist protetician, igienist profesionist și medic endodont specialist. De asemenea, este importantă existența unui laborator dentar în cadrul clinicii, pentru ca pacientul să poată comunica direct cu cel care îi realizează dantura – tehnicianul.

Lucrăm cu mai multe tipuri de implanturi recunoscute la nivel mondial pentru calitatea lor, aşa cum ar trebui să lucreze orice clinică de renume, pentru a putea recomanda pacienților sistemul care li se potrivește cel mai bine în funcție de structura osoasă și starea generală de sănătate.

Fiecare sistem are particularitățile lui, aspecte care sunt cunoscute de echipa care lucrează cu acestea. În clinica noastră, folosim sisteme de implanturi: Zimmer TSV, Zimmer Trabecular, Megagen, Dentis, Bredent, Mis.

Dar pe lângă echipa de medici, protocolul medical, laboratorul dentar şi toată tehnologia performantă care se află în clinica Dental Experts, foarte important în tratarea unui caz este confortul psihic al pacientului. Ştim cu toţii că profesionalismul unui doctor nu ţine doar de numărul pacienţilor trataţi sau de tratatele medicale scrise, ci de omenia şi dăruirea sa. Iar acestea două din urmă sunt ultimele secrete ce trebuie adăugate în planul de tratament al fiecărui pacient care trece pragul oricărei clinici.

Related Posts