fatete dentare
Estetică

Fatetele dentare din porțelan: Ce trebuie să știți înainte de a face o programare

Fatetele din porțelan sunt o procedură cosmetică dentară care poate îmbunătăți aspectul zâmbetului dumneavoastră. Ele sunt cochilii subțiri, personalizate, care sunt lipite de partea din față a dinților dumneavoastră pentru a acoperi așchii, petele, decalajul și alte imperfecțiuni.

Dacă luați în considerare obținerea de fațete de porțelan, există câteva lucruri pe care ar trebui să le știți înainte de a lua o decizie.

Ce sunt fațetele de porțelan?

Fațetele de porțelan sunt fabricate dintr-un material foarte puternic și durabil, care este proiectat să arate și să se simtă ca dinții naturali. De obicei sunt lipite de partea din față a dinților dumneavoastră folosind un adeziv special.

Care sunt beneficiile fațetelor de porțelan?

Fațetele de porțelan oferă o serie de beneficii, inclusiv:

  • Ele pot îmbunătăți aspectul zâmbetului dumneavoastră prin acoperirea așchiilor, petelor, decalajului și altor imperfecțiuni.
  • Ele pot face dinții dumneavoastră să pară mai albi și mai strălucitori.
  • Ele pot oferi dinților dumneavoastră o formă și o dimensiune mai uniforme.
  • Ele sunt foarte durabile și pot dura mulți ani cu o îngrijire adecvată.

Ce ar trebui să fac înainte de a obține fațete de porțelan?

Înainte de a obține fațete de porțelan, este important să consultați medicul dentist. Ei vor evalua dinții dumneavoastră și vor discuta obiectivele dumneavoastră pentru procedură. Ei vă vor informa, de asemenea, dacă sunteți un candidat bun pentru fațete de porțelan.

Ce se întâmplă în timpul procedurii?

Procedura de fațete de porțelan durează de obicei două întâlniri.

  • În prima întâlnire, medicul dentist vă va pregăti dinții prin îndepărtarea unei cantități mici de smalț. Ei vor lua apoi impresii ale dinților dumneavoastră astfel încât fațetele să poată fi personalizate.
  • În a doua întâlnire, medicul dentist vă va lipi fațetele de dinți.

Ce ar trebui să aștept după procedură?

Este posibil să experimentați unele disconforturi ușoare după procedură. Medicul dentist vă va oferi instrucțiuni despre cum să vă îngrijiți dinții după procedură.

Cât durează fațetele de porțelan?

Cu o îngrijire adecvată, fațetele de porțelan pot dura mulți ani. Cu toate acestea, pot fi necesare să fie înlocuite dacă se așchiază sau se rup.

Dacă luați în considerare obținerea de fațete de porțelan, asigurați-vă că discutați cu medicul dentist despre riscurile și beneficiile procedurii. Ei vă pot ajuta să decideți dacă fațetele de porțelan sunt potrivite pentru dumneavoastră.