Articole

Cum arată piaţa serviciilor stomatologice în 2023? De ce merg românii mai puţin la dentist decât alţi europeni şi ce nu face statul.

În cadrul unei analize efectuate de Business Magazin pe tema pietei serviciilor stomatologice in 2023, s-au exprimat puncte de vedere ale celor mai importanți 6 jucători din industrie, printre care s-a numărat și Prof. Dr. Emanuel Bratu, fondatorul clinicii noastre.

In cadrul acestui interviu Prof.Dr. Bratu a evidențiat problemele critice cu care se confruntă piața stomatologică și necesitatea unor măsuri prioritare pentru a îmbunătăți accesul la servicii stomatologice de calitate în România precum și poziționarea clinicii Dental Experts în contextul actual.

Problemele majore în domeniul stomatologiei din România:

Subfinanțarea sistemului de sănătate:

Una dintre problemele majore identificate în analiză este subfinanțarea medicinei dentare în România. Prof. Dr. Emanuel Bratu a subliniat necesitatea creșterii finanțării medicinei dentare de către CNAS, astfel încât să se asigure accesul la tratamente stomatologice pentru o mai mare parte a populației. Costurile ridicate ale serviciilor stomatologice și plafoanele actuale decontate de asigurările de stat fac ca vizitele la dentist să fie inaccesibile pentru mulți români.

Discrepanțe în distribuția medicilor stomatologi:

Prof. Dr. Bratu a evidențiat discrepanțele semnificative în distribuția specialiștilor stomatologi la nivel național. În timp ce marile orașe sunt suprasaturate de cabinete stomatologice, zonele rurale se confruntă cu o lipsă acută de astfel de servicii. Această inegalitate în accesul la tratamente stomatologice afectează direct starea de sănătate orală a populației, în special a celor cu venituri reduse.

Importanța educației și prevenției:

Prof. Dr. Emanuel Bratu a subliniat importanța educației și prevenției în menținerea sănătății orale optime. El a evidențiat necesitatea promovării educației stomatologice în școli și în familii, încă de la o vârstă fragedă. Prin colaborarea între autorități și instituții de învățământ, se poate îmbunătăți conștientizarea și înțelegerea importanței îngrijirii dentare regulate.

Poziționarea Dental Experts în contextul actual:

Orientarea către calitate și continuitate:

Dental Experts se distinge prin abordarea sa unică într-un context în care lanțurile de clinici stomatologice se extind rapid.

“Clinica noastră nu face parte dintr-o reţea de clinici, fiind o afacere de familie cu o tradiţie de peste 50 de ani în medicina dentară. Bunicul meu a fost medic, părinţii mei au fost medici stomatologi şi cadre universitare la disciplinele de Ortodonţie şi Protetică dentară. Tatăl meu a fost pionier în implantologia orală, inserând implanturi începând cu anul 1974, iar mama a fost o iniţiatoare a ortodonţiei moderne în România”. Prof.Dr.Bratu

Echipa este formată din medici dedicați și experimentați, dintre care şapte specialişti, respectiv trei cadre didactice universitare iar fiecare pacient beneficiază de tratamentul personalizat bazat pe o analiză multidisciplinară. Astfel, se pune accentul pe calitatea actului medical și pe relația de încredere construită cu pacienții.

Abordarea responsabilă a extinderii:

Diferențiindu-se de trendul general al extinderii rapide, Dental Experts adoptă o abordare diferită. Dr. Emanuel Bratu subliniază importanța menținerii calității serviciilor medicale în fața creșterii numerice.

El afirmă că decizia de a deschide o nouă locație poate fi luată doar după o analiză riguroasă a capacității de asigurare a calității în această locație.

“Eu nu voi pune brand-ul DENTAL EXPERTS intr-un loc unde nu sunt absolut sigur ca pot livra acelasi act medical ca si in locatia originala!” Prof. Dr. Bratu

Această abordare responsabilă evidențiază angajamentul față de pacienți și dorința de a oferi o experiență medicală superioară.

Medicina dentară ca pasiune și empatie:

“Medicina nu este doar pentru bani, nu este un service de maşini. Este despre pasiune şi empatie cu omul bolnav, despre a da tot ce ai mai bun din tine când te apropii de pacient. Aşa am fost educat şi aşa voi face”. Prof.Dr.Emanuel Bratu.

Dr. Emanuel Bratu subliniază că medicina stomatologică nu ar trebui să fie privită doar ca o afacere, ci ca o vocație care implică pasiune și empatie față de pacienți. El subliniază importanța oferirii celor mai bune servicii și tratamente posibile pentru fiecare persoană care pășește în clinica noastră. Educația continuă și menținerea unei echipe stabile de medici sunt esențiale pentru asigurarea unei experiențe de calitate pentru pacienții noștri.

Concluzie:

Analiza realizată de Business Magazin asupra pieței serviciilor stomatologice în 2023 subliniază faptul că piața serviciilor stomatologice din România se confruntă cu provocări semnificative, dar și cu oportunități de îmbunătățire.

Prin abordarea orientată către calitate, continuitate și responsabilitate Dental Experts se angajează să fie un lider important în sectorul stomatologic din România, prioritizând întotdeauna latura umană a medicinei dentare, tratând pacienții nu doar ca simple cazuri, ci ca persoane care merită cele mai bune servicii.

Multumim Business Magazine. Articolul se poate citi aici.

Related Posts