Noutăţi

Importanța unui control stomatologic periodic

Vizita la medicul dentist nu ar trebui să aibă loc doar când apare durere sau sensibilitate dentară. Pentru că o bună îngrijire a dinților îi poate salva de cele mai multe ori, e esențial să mergi la un control stomatologic de rutină, cel puțin de 2 ori pe an.

Un control stomatologic e alcătuit din 2 părți – examinarea și igienizarea

În timpul examinării, medicul dentist va putea observa starea gingiilor și a dinților și îți va recomanda un set de radiografii dentare, prin care poți detecta inclusiv carii care nu sunt vizibile, în special pe cele subgingivale.

În cea de-a doua parte, medicul dentist va examina placa sau tartrul și le va îndepărta. Placa reprezintă un strat subțire, format din bacterii și zaharuri, acestea fiind principala cauză a cariilor și afecțiunilor gingivale. Tartrul, odată depus nu poate fi îndepărtat prin igienă orală normală, ci doar de medicul dentist. Neîndepărtat, tartrul poate cauza boli orale sau carii.

Alte beneficii ale controlului de rutină

O bună comunicare cu mediul dentist crează o experiență plăcută
Indiferent că mergi la dentist pentru o problemă dentară, sau pentru un control de rutină, o bună comunicare este calea spre o experiență plăcută. La Dental Experts acest lucru se construiește prin atenție, acuratețe, răbdare și satisfacția de a vedea cum din mâinile tale poate ieși ceva atât de prețios ca starea de bine a pacientului.

Detectezi problemele dentare înainte ca acestea să devină grave
Cariile dentare sunt mai ușor de tratat în stadiile incipiente, soluția necesită mai puțin timp și nu este la fel de costisitoare. Mai mult de atât, uneori poate face diferența între un dinte salvat și unul pierdut. Odată ce caria afectează smalțul, poate inflama țesutul moale și în cazuri extreme, poate duce la infecții grave.

 

Radiografii periodice

De cele mai multe ori, problemele dentare pot fi detectate cu ajutorul radiografiilor, înainte ca acestea să fie vizibile sau dureroase. Tocmai de aceea este foarte important să efectuăm o radiografie recomandată de medicul dentist, o dată la 6 luni.

Ai grijă de sănătatea ta

Nenumărate studii au demonstrat legătura strânsă dintre sănătatea orală și cea a întregului organism. Neglijându-ți igiena dentară, ești mai predispus la boli de inimă, diabet, osteoporoză, endocardită și în cazul femeilor gravide, naștere prematură.

Setezi un exemplu pentru copiii tăi

Din moment ce sănătatea orală are un impact major asupra vieții, de ce să nu construiești pentru copiii tăi obiceiuri sănătoase, pe care să le prioritizeze mai târziu, pe parcursul vieții lor? Pentru că exemplul e cel mai bun profesor, e important ca aceștia să aibă încă din primii ani de viață exemplu de comportament responsabil.

Nu în ultimul rând…

Elimini riscul cancerului oral

Detectarea oricărei boli în stadiu incipient crește considerabil șansele de supraviețuire. Din păcate, cele mai multe cazuri de cancer oral sunt detectate doar în stadii avansate. Nu amâna consultațiile de rutină.

 

La Dental Experts ai parte de munca unor medici stomatologi, cu peste 10 ani de experiență. Un motiv suficient de puternic pentru a avea încredere în serviciile noastre. Muncim constant să câștigăm încrederea și zâmbetele pacienților, drept urmare mulți dintre aceștia se întorc constant, și mulți ani mai târziu de la prima vizită. Te așteptăm la Dental Experts, la un control stomatologic, cel puțin o dată la 6 luni.