Articole

3 moduri prin care poți obține zâmbetul mult visat

Fie că ne dorim o viață socială activă, succes pe plan profesional sau pur si simplu, o prezență apreciată pe mediile de socializare, un zâmbet frumos și armonios, reprezintă, fară îndoială, un avantaj.

Vrem să acceptăm sau nu, ceea ce se ascunde în spatele buzelor ne impactează viața mai mult decât conștientizăm. Trăim vremuri noi, vremuri în care aspectul fizic contează din ce în ce mai mult, iar zâmbetul este unul dintre cele mai importante elemente ale feței, care fie este impecabil și luminează întreaga înfățișare, fie crează un efect de îmbătrânire…și problemele nu se opresc la estetica facială. Dinții lipsă, neînlocuiți la timp, sunt doar începutul unor viitoare probleme care nu vor întârzia să apară, dintre care cele mai neplăcute sunt masticație dificilă și imposibilitatea consumării anumitor alimente, pronunție incorectă a anumitor cuvinte, migrarea celorlalți dinți, alterarea stării generale a sănătății.

Din fericire, medicina dentară prin evoluția materialelor, a tehnologiei de ultimă generație și a profesionalismului medicilor stomatologi, poate transforma orice zâmbet în zâmbetul mult visat.

Desigur, cele mai bune rezultate implică alegerea celui mai bun specialist. Experiența experților de la Dental Experts este dovedită de portofoliile acestora și recomandările miilor de pacienți care acum se bucură de zâmbete impecabile.

1.Fațetele dentare sunt unele dintre cele mai dorite și utilizate mijloace de a obține zâmbete fără cusur, atunci când dinții sunt integri dar zâmbetul nu are strălucirea și armonia dorita. Fațetele dentare reprezintă mai exact un înveliș realizat din ceramică sau zirconiu rezistent și predictibil în timp, care se aplică pe suprafața dintelui cu scopul de a proteja și a rezolva probleme ale dinților legate de colorație, poziție și uzură. Datorită evoluției tehnologiei, pentru aplicarea fațetelor nu mai este necesară șlefuirea agresivă a dinților, acum există două variante: fațete fără pregătirea în prealabil a dinților sau varianta care presupune o șlefuire minim invazivă a dinților, soluția optimă pentru fiecare zâmbet fiind aleasă împreună cu medicul specialist. Despre rezistența în timp, putem spune din experiența noastră că avem pacienți care se bucură de un astfel de tratament de peste 15 ani datorită corectitudinii tratamentului, igienă corectă și controale periodice regulate.

În plus, fațetele dentare sunt o soluție excelentă pentru cei care doresc să-și îmbunătățească estetica zâmbetului fără proceduri invazive. Acestea pot masca o varietate de imperfecțiuni dentare și pot fi personalizate pentru a se potrivi cu forma și culoarea naturală a dinților pacientului, asigurând un aspect natural și atractiv.

Pentru a asigura longevitatea și succesul fațetelor, este crucial să se urmeze un regim strict de igienă orală și să se evite obiceiurile care pot duce la deteriorarea lor, cum ar fi roșul unghiilor sau deschiderea ambalajelor cu dinții.

2.Implantul dentar este cu siguranță cel mai bun tratament pentru dinții pierduți și reprezintă o investiție pe termen lung, care în funcție de calitate acestuia, modul în care a fost inserat și igienă, poate dura o viață. Tratamentele cu implante se realizează în 3 etape: consultația și stabilirea planului de tratament, inserarea propriu-zisă a implantului și finalizarea lucrării după 3-6 luni de la inserarea implantului adică primirea lucrării finale pe implant. Este esențial să ne documentăm despre tipul de implant dentar de care
avem nevoie și despre experiența medicului pe care îl alegem pentru a ne asigura că vom primi exact zâmbetul pe care ni-l dorim. Medicii specialișți din clinica noastră au toate specializările necesare și o experiență de peste 25 de ani în implantologia dentară, rezolvând cu succes cele mai complicate și complexe cazuri.

Este important de menționat că implanturile dentare nu doar că înlocuiesc dinții lipsă, dar ajută și la prevenirea pierderii masei osoase care poate surveni în urma pierderii dinților. Prin urmare, ele joacă un rol crucial în menținerea structurii faciale și a sănătății orale pe termen lung.

În plus, implanturile oferă un confort și o funcționalitate superioară comparativ cu alte soluții protetice, permițând pacienților să mănânce, să vorbească și să zâmbească cu încredere, fără grija că proteza lor dentară se va mișca sau va cădea.

3.Aparatul ortodontic reprezintă soluția optimă pentru corectarea dinților incorect aliniați și a mușcăturii greșite. Poziționarea greșită a dinților e o problemă care nu trebuie deloc neglijată deoarece forța exercitată greșit asupra dinților în timpul masticației, poate duce la distrugerea lor. În cazul în care te confrunți cu probleme de acest fel, trebuie să te prezinți cât mai repede la un consult ortodontic pentru a evalua starea danturii tale. Pe baza consultului propriu-zis și al investigațiilor radiologice, medicul ortodont îți comunică variantele de tratament. În momentul de față, în clinica noastră se recomanda următoarele 3 tipuri de aparate dentare: aparat dentar metalic, primul tip de aparat dentar inventat și totodată cel care oferă cele mai rapide rezultate, aparat dentar safir, care este tot un aparat fix, însă este mult mai discret și estetic datorită safirului din care este confecționat și alignere dentare ClearCorrect by Straumann, care reprezintă probabil cea mai estetică și confortabilă opțiune, atunci când statusul dentar permite. În funcție de tipul de tratament ales împreună cu medicul ortodont, în medie între 6 luni și 2 ani, te vei bucura de noul tău zâmbet, așa cum ți l-ai dorit.

De asemenea, tratamentul ortodontic poate avea beneficii semnificative asupra sănătății generale a gurii, prevenind problemele dentare viitoare. Prin alinierea corectă a dinților, curățarea devine mai ușoară, reducând riscul de carii și de boală parodontală, ceea ce contribuie la menținerea sănătății pe termen lung a zâmbetului.

Tratamentele ortodontice moderne sunt concepute pentru a fi cât mai discrete și confortabile posibil, cu opțiuni precum brackeții linguali care sunt practic invizibili și sistemele de aliniere transparente care pot fi îndepărtate pentru igienizare și în timpul meselor, oferind o flexibilitate și discreție maximă pacienților.

Dacă te-ai hotărât să nu mai lași timpul să treacă în defavoarea dinților tăi, te asteptăm în clinica noastră unde pe baza unei documentări minuțioase, folosindu-ne doar de materiale premium și tehnologie de ultimă generație, specialiștii noștri îți vor oferi cel mai bun tratament și cu siguranța, vei primi zâmbetul pe care ți-l dorești!

Related Posts