Articole

Anestezia computerizata nedureroasa

Bunăstarea pacienților noștri este esențială în clinica noastră. Din fericire tehnologia de ultimă generație ne vine în ajutor și suntem mereu la curent cu inovațiile în domeniu pentru a asigura confortul celor care ne aleg pentru sănătatea lor orală.
Anestezia dureroasă și durerea resimțită în timpul manoperelor stomatologice este unul din factorii principali ce cauzează “frica de dentist” pentru foarte mulți pacienți. În clinica noastră practicăm dintotdeauna anestezia cu blândețe și am căutat întotdeauna cele mai bune solutiii pentru a le oferi pacienților confortul necesar pentru că medicii nostrii să poată efectua un tratament întotdeauna corect.
Calaject este ultimul aparat achiziționat la noi în clinică și este recunoscut drept cel mai bun device de anestezie în 2022.

Ce înseamnă anestezie computerizată?

  • Lipsa durerii pentru pacient

Secretul constă în injectarea soluției analgezice locale într-un mod ușor, computerizat. Calaject controlează fluxul de soluție pentru fiecare program prin injectare în ritm lent la început, apoi crescând viteza. Acest lucru previne durerea cauzată de viteza de injectare și inflamarea ulterioară a țesutului. Chiar și injecțiile în zona palatinala pot fi efectuate fară că pacientul să aibă senzația de disconfort sau de durere.

  • Ergonomie pentru medic

Modul în care medicul lucrează cu piesa de mână îi permite să stea într-o poziție relaxată și ergonomică pe tot parcursul procesului de injectare. Acționarea se face cu ajutorul pedalei, evitând astfel presiunea asupra mușchilor sau articulațiilor.

Anestezia computerizată reprezintă un salt tehnologic semnificativ în domeniul stomatologic, oferind pacienților o experiență fără durere și reducând anxietatea asociată cu vizitele la dentist. Prin utilizarea sistemului Calaject, Dental Experts demonstrează angajamentul său față de inovație și confortul pacientului. Acest sistem nu doar că minimizează disconfortul, dar și îmbunătățește eficiența procedurilor dentare, permițând medicilor să se concentreze pe furnizarea celei mai bune îngrijiri posibile.

În plus, anestezia computerizată contribuie la o recuperare mai rapidă post-procedurală, deoarece minimizează riscul de leziuni ale țesuturilor moi și reduce inflamația. Pacienții pot pleca de la clinică fără senzația neplăcută de amorțeală prelungită, putând să-și reia activitățile zilnice fără întrerupere. Acest avantaj este deosebit de valoros pentru pacienții care au programări în timpul zilei de lucru sau care nu doresc să fie incomodați de efectele anesteziei după tratament.

Educația pacientului este un alt pilon important al filozofiei Dental Experts. Prin explicarea clară a procedurilor și beneficiilor anesteziei computerizate, pacienții devin mai informați și mai încrezători în alegerile lor de tratament. Clinica se angajează să ofere nu doar tratamente de vârf, ci și să asigure că pacienții sunt parteneri activi în procesul de îngrijire dentară, înțelegând fiecare pas și luând decizii informate.

Anestezia computerizată nedureroasă este doar un exemplu al modului în care Dental Experts își propune să redefinească standardul de confort și excelență în stomatologie. Prin adoptarea celor mai noi tehnologii și prin angajamentul neclintit față de îngrijirea pacientului, clinica își consolidează reputația de lider în domeniul inovațiilor dentare și în promovarea unei experiențe pozitive pentru fiecare pacient care îi trece pragul.

În video-ul urmator Dr. Alexandra Mihart ne prezintă anestezia computerizată și efectuarea manoperei pe pacient.