Noutăţi

Cazurile complicate în implantologie – importanța protocoalelor

O retrospectivă a cazurilor din perioada recentă arată o schimbare semnificativă privind opțiunile pacienților atunci când vine vorba de implanturi dentare. Astfel, dacă înainte se acceptau soluții simple, mai puțin estetice sau funcționale, acum tendința este să se recurgă la soluții care aduc zâmbetele cât mai aproape de perfecțiune.

Implantologia orală a făcut progrese în ultimii ani, cu ajutorul industriei, care ne pune azi la dispoziție mijloace prin intermediul cărora protezele se pot realiza într-un timp foarte scurt, iar restaurările pot fi efectuate fără metal, lucrările excelând astfel și din punct de vedere estetic.

Calitatea materialelor folosite determină de multe ori succesul și posibilitatea de a garanta zeci de ani pentru viata unui implant. Ce știm azi cu certitudine, doar bănuiam în urma cu 10 ani. Din acest motiv, apare necesitatea respectării protocoalelor protetice și chirurgicale dovedite știintific în timp. Aceste reguli au apărut învățând din greșeli și eliminindu-le. Așa alegem tipul, dimensiunea implanturilor, poziția, tipul de conexiune, modelul de restaurare și etapele de lucru.

Problema este că nu toți pacienții acceptă și nu toți medicii livrează un anume plan de tratament adaptat nevoilor individuale,  iar atunci apare eșecul. Plan what you do, and do what you plan adapted for the individual case, ar fi idealul.

Astăzi știm că 90% din implanturi au nevoie de augmentări de țesuturi, dure sau moi, de provizorii, de tratamentul perfect al dinților vecini și, uneori, de un tratament ortodontic în prealabil. În plus, medicina dentară a viitorului se face în echipa de specialiști, nu de unul singur!

Related Posts