Noutăţi, Apariții media

Faţetele dentare, perlele zâmbetului

Zâmbetul este o terapie gratuită. Și pe bună dreptate! O afirmă studiile, o confirmă fiecare dintre noi. Medicii spun că zâmbetul este antidotul multor boli, psihologii, că ne influențează întreaga stare de spirit, iar omenirea știe că este felul nostru de a ne exprima bucuria. În mod normal, zâmbim cam de 45 de ori pe zi dacă suntem fericiți, o spun specialiștii. Dar ce se întâmplă atunci când ceva… ne reține? Bingo! Este vorba despre un motiv care ne dă pe mulți înapoi: o dantură de care nu suntem mulțumiți.

Din fericire, odată cu avansarea tehnologiei, ”prea târziu” pentru dinţii noştri nu mai este… chiar atât de târziu, iar un zâmbet de Hollywood a devenit acum o realitate imediată, și nu doar un vis care se împlinește în ani sau chiar niciodată. De câte ori nu ați privit pe cineva – față în față, în poze sau la TV și v-ați gândit: „Are dinții uluitor de albi și perfecți!”?  Să știți că multe astfel de zâmbete sunt… obținute, nu mereu înnăscute. Și da, este posibil ca rezultatul să pară unul natural, chiar și atunci când la mijloc este vorba despre diverse intervenții stomatologice.

 

Fațetele dentare, arta din cabinetele stomatologilor

 

În general, procedeele de albire a dinților, dar și de îndreptare pot fi extrem de îndelungate, dureroase si chiar, reversibile, tocmai de aceea cei care caută zâmbete fără cusur s-au lăsat cuceriți de fațetele dentare, un fel foiţe fine care se aplică pe dinte. În ultimii ani, cererea pentru această tehnică a crescut considerabil, asta și pentru că reprezintă o modalitatea perfectă -rapidă și lipsită de durerere – pentru obținerea zâmbetului mult dorit, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

 

Pentru că știe câtă putere se ascunde în spatele unui zâmbet sănătos, echipa Dental Experts vine în ajutorul celor care caută dantura perfectă. Cu o experință de peste două decenii în domeniu, schimbă vieți cu un zâmbet frumos și curat: „Zâmbești ca la 20 de ani, cu bucurie și cu recunoștință. Am fost și suntem alături de tine în acest proces. De multe ori un zâmbet curat este tot ce contează pentru a începe o relație de durată. „

 

Un prim pas spre o viață împlinită

 

Clinica Dental Experts folosește materiale de înaltă calitate, astfel că pacienții se pot bucura de un zâmbet perfect chiar și după 10 ani. Este vorba despre o investiție pe termen lung, pentru că nici măcar după un deceniu, fațetele nu au nevoie de corecturi ori de ajustări. Nu se pătează și nici nu se decolorează. Cu o singură condiție însă: ca pacientul să păstreze igiena dentară intactă.

 

Fațete ceramice VS. Fațete din compozit

 

La clinica Dental Experts, specialiștii folosesc fațete din înveliș ceramic integral, subțire, care se aplică pe dinţii șlefuiți foarte puțin în prealabil. Spre deosebire de cele din compozit, fațetele ceramice au durabilitate ridicată și își păstrează, în timp, textura similară cu cea a dinților naturali. Este drept că sunt mai scumpe decât cele din compozit și necesită, în general, două ședințe de tratament, dar sunt indicate în majoritatea cazurilor.

 

Profilul candidatului ideal pentru fațete dentare

 

Probabil vă întrebați dacă problemele dentare pe care le aveți pot fi rezolvate prin aplicarea fațetelor. Iată așadar o listă cu imperfecțiunile de care puteți scăpa prin această tehnică:

-spații mici între dinți

-pete la nivelul smalțului

-fracturi minore ale dinților frontali

-dinți cu formă ori cu dimensiuni diferite de cele ale celorlalți dinți

 

Când fațetele dentare nu sunt o soluție

 

Evident, nu toți putem fi candidații ideali pentru această procedură. Există anumite cazuri când este chiar contraindicat să aplelați la ea. De pildă:

-când există carii mari pe dinți

-când dantura este erodată

-când lipsesc dinții-suport

 

Înainte și după aplicarea fațetelor dentare

 

Și pentru că nimănui nu îi place să fie luat prin surprindere, cu atât mai puțin pe scaunul de la stomatolog, poate vă întrebați ce presupune aplicarea fațetelor dentare. Înainte de toate, este necesar un consult, care implică mai multe etape:

  1. Etapa de diagnostic computerizat
  2. Etapa de amprentare cu ceară
  3. Etapa de realizare a unei machete realiste a zâmbetului
  4. Etapa efectivă a lucrării (care poate include realizarea de implanturi, reconstrucții gingivale sau de os, tratament ortodontic, lucrări de protetică).

Un zâmbet de invidiat vine la pachet și cu câteva reguli post-intervenţie. În primul rând,  nu uitați de controlul regulat la cabinetul dentar. Fie o dată la jumătate de an, fie o dată la un an. De asemenea, un detartraj este recomandat o dată la câteva luni, pentru că tartrul se depunde inclusiv pe fațete, iar asta poate duce, în timp, la apariția celor mai mari inamici ai dinților: cariile. Odată făcută procedura de aplicare a fațetelor, va trebui să dați uitării mușcăturile insistente din fructe tari, ciocolată ori din felii de pâine mult prea prăjite. Fațetele nu vor cădea, dar cu siguranță nu vor mai fi la fel de rezistente. Și foarte important – ele nu necesită sub nicio formă tratamente de albire.

 

Fațetele dentare – mit și adevăr

 

Și pentru că cel mai important este să rămânem corect informați asupra tuturor aspectelor, trebuie să știți că fațetele nu slăbesc dantura, căci aceasta este cea mai mare temere a potențialor și actualilor pacienți. Gradul de șlefuire este extrem de redus. Uneori nici nu depășește jumătate de milimetru.

Culoarea lor se alege ținând cont de ten, de păr și de ochi, așadar nu vă îngrijorați că nu vi se vor potrivi ori că nuanța lor va fi prea îndepărtată de ceea ce înseamnă „natural”.  Tot în funcţie de caracteristicile fizice ale pacientului, se alege şi dimensiunea lor. Acelaşi zâmbetul nu ni se potriveşte tuturor!

Pentru că dintele a fost șlefuit și cimentat, este perfect normal să simțiți o oarecare sensibilitate după procedură, la cald ori la rece. Aceasta ar trebui să dispară în câteva săptămâni, dar merită spun pacienții căci, potrivit datelor, în 80 la sută dintre cazuri rezultatul este mai bun decât s-ar fi așteptat.

 

Așadar, dacă vă doriți un zâmbet de invidiat, nu vă sfiiți  să cereți ajutorul specialiștilor și întotdeauna alegeți-i pe cei mai buni!  Experiența dentistului contează aproape cel mai mult în ecuație.

 

„Fiecare caz este diferit, însă emoția de la finalizarea unui caz nu poate fi exprimată în cuvinte. Este o mare bucurie să vezi un om care zâmbește din toată inima și care îți mulțumește cu ochii plini de lacrimi pentru că i-ai schimbat viața”  – Echipa Dental Experts

 

Articolul original se poate citi cu un click aici.

 

Related Posts