Apariții media

Interviu Legal Magazin, 2020

Prof. Dr. Emanuel Bratu, Manager, Dental Experts: Dental Experts se evidențiază prin tradiție, profesionalism, dotări și o echipă constantă de peste 10 ani

În noul interviu acordat revistei Legal Magazin, Prof. Dr. Bratu prezintă câteva dintre realizările clinicii noastre în anul care a trecut, dar și despre viitorul stomatologiei în România și pe plan mondial.

Interviul original se poate citi cu un click aici. 

Clinica dumneavoastră este una dintre cele mai apreciate și respectate din vestul țării. Ne puteți spune care au fost premierele medicale realizate aici?

Dental Experts a fost prima clinică de medicină dentară  din vestul României construită, dotată, verificată și atestată conform normelor europene în vigoare la acea dată. Aici au avut loc mai multe premiere, cum ar fi  utilizarea primului aparat de producere a concentratelor trombocitare din sângele pacientului în țară, utilizarea conceptului de all in one dental service (clinică, laborator și radiologie), primul aparat de galvanoformare din România, iar mai recent, în premieră în Estul Europei, primele implanturi dentare inserate cu ajutorul aparatelor cu ultrasunete și cu o formă care de multe ori le face utilizabile și în cazuri cu os extrem de redus în dimensiuni.

Prin ce se evidențiază Dental Experts?

Dental Experts se evidențiază prin tradiție, profesionalism, dotări și o echipă constantă de peste 10 ani, atât în cabinete, cât și în laborator. Asta ne face unici, pe o piață a muncii medicale în care schimbările de personal sunt extrem de frecvente, iar asta nu este deloc în beneficiul pacientului.

De asemenea, investim în viitor, în cadre tinere racolate din studenție și care în momentul absolvirii vor fi medici și tehnicieni extrem de competenți. Pe de altă parte, oamenii oricât de buni ar fi, nu pot performa fără tehnologie, așa că investim sute de mii de euro anual în aparatură și digitalizare, dar și în eficientizarea administrativă a actului medical. 

Ce consideraţi că este mai important pentru pacienţi atunci când aleg o clinică stomatologică: aspectul clinicii, dotarea tehnică sau profesionalismul personalului?

Toate sunt importante, dar mai importantă decât orice este relația medic – pacient. Această relație trebuie să fie de încredere din ambele părți, iar medicul să fie în primul rând OM. Eu știu de la bunicul meu că medicul stă la dispoziția pacientului tot timpul, pentru că omul bolnav nu vine din plăcere la noi, vine pentru că are o problemă și vrea ajutor. Pe de altă parte, eu aș fi atent la experiența medicului, la competențele lui și la tot ce înseamnă sterilizare și protocoale de lucru. Nu în ultimul rând m-aș uita dacă există evidențe, dosare, formalități fiscale și arhivare.

 

Sunteți cadru didactic la Universitatea de Medicină din Timișoara. Cum percepeți interesul studenților pentru profesia de dentist?

Interesul există, dar selecția candidaților este deficitară. Și asta se vede în participarea la cursuri și la activitățile practice. Avem prea multe centre universitare iar calitatea învățământului este în scădere datorită subfinanțării și a faptului că activitatea didactică nu mai este percepută ca în trecut. Viitorii medici stomatologi ar trebui să știe că se adresează unei piețe a muncii tot mai aglomerate și mai competitive, la nivel mondial, nu numai în țară.

Interviu apărut în Legal Magazin, ianuarie 2020, ediție de Banat, Crișana și Maramureș

Related Posts