Articole, Noutăţi

Zimmer Trabecular Metal – tehnologia revoluţionară în stomatologia orală

Tehnologia în domeniul medicinei orale avansează de la an la an, iar aparatura medicală ultraperformantă împreună cu mâinele experimentate ale unui dentist, alcătuiesc întotdeauna echipa ideală. Pentru că în fond, o dantură perfectă nu trebuie să fie un privilegiu, ci un drept al fiecărui om.

Pierderea unui dinte  afectează atât sănătatea noastră la nivelul oaselor, mai precis al coloanei vertebrale, cât şi sănătatea psihică şi încrederea în sine. Noile tehnologii lansate în medicina orală, aşa cum este tipul de implant Zimmer Trabecular Metal, demonstrează progresul tehnologic ce ajută medicii să redea pacienţilor atât funcţionalitatea danturii, cât şi zâmbetul şi estetica ce stau la baza încrederii în sine.

Dacă până acum materialul metalic trabecular a fost utilizat în tehnologia Zimmer în chirurgia ortopedică de peste 20 de ani, în implanturile de şold, genunchi, umăr, coloană vertebrală, ş.a, în medicina orală, potrivit studiilor companiei Zimmer, implantul dentar reprezintă o tehnologie revoluţionară, cu cea mai mare durată de viaţă.

Acest tip de implant (Zimmer TM) este singurul implant dentar ce are o structură tridimensională (3D).

Structura de titan a implantului este acoperită de tantal, titanul şi tantalul fiind metalele cu o biocompatibilitate foarte mare, precum şi cu rezistenţă la coroziune.

Revoluţie în medicina orală cu ajutorul tehnologiei

Implantul este fabricat de către firma Zimmer în New Jersey (USA), printr-un procedeu de depunere termică, prin care tantalul elementar este depus pe un substrat atom cu atom, creând o suprafaţă nanotexturată tridimensională ce controlează strict specificaţiile zonei poroase ale implantului. Prin această tehnologie de vârf, implantul capătă proprietăţi similare cu structura, funcţia şi fiziologia osului uman.

Totodată substanțele cu care este tratată suprafața sa, stimulează osteoîncorporarea care este dată de creşterea şi vindecarea osului în interiorul şi exteriorul implantului. Astfel asigură o suprafaţă mult mai mare de contact între corpul implantului şi os decât implanturile obişnuite din titan.

Implantul Zimmer TM o alternativă medicală pentru oricine

Până nu demult, atunci când se discuta despre un implant cu pacienţii cu anumite condiţii medicale care aveau nevoie de înlocuirea unui dinte lipsă, soluţiile medicale erau limitate. Tehnologia Zimmer a conceput implantul pentru persoanele cu probleme medicale precum: infarct miocardic, parodontopatie avansată, diabet, os foarte moale – tip IV, sau persoanele care fumează excesiv.

Însă, poate, unul dintre cele mai importante aspecte atunci când alegem un implant ţine de echipa medicală. Tehnologia este revoluţionară, avansează şi va avansa în continuare.  Acesta este un adevăr universal pe care toată lumea îl ştie. Tocmai din acest motiv, expertiza medicilor reprezintă componenta umană care completează tehnologia şi care, indiferent de progresul în medicină, nu poate fi substituită.

Pentru că în fond, o dantură perfectă nu trebuie să fie un privilegiu, ci un drept al fiecărui om, pe care medicul îl redă prin talentul său.

Related Posts