Articole

Povestea Brandului Dental Experts – O Moștenire de Determinare și Excelență

În fiecare poveste se ascunde o urmă de curaj, perseverență și pasiune. Clinica Dental Experts, locul în care zâmbetele sunt reinventate, își are rădăcinile într-o poveste impresionantă a familiei Bratu, o poveste plină de obstacole depășite și realizări remarcabile. Prof. Dr. Emanuel Bratu ne dezvăluie istoria acestei clinici, care a devenit un punct de referință în domeniul stomatologiei, o poveste străbătută de curaj și dorința de a face o diferență în viața pacienților.

Începuturile în vremuri dificile

Povestea începe în anul 1940, când bunicul lui Prof. Dr. Emanuel Bratu, un tânăr medic ginecolog, se pregătea să deschidă o nouă clinică în Oradea. Totuși, evenimentele politice și istorice ale vremii au luat o întorsătură neașteptată, iar tânărul medic a fost nevoit să părăsească țara. Cu soția și fratele soției alături, bunicul a ajuns să doarmă într-un vagon timp de două săptămâni în Gara de Nord din Timișoara, pierzând totul în calea sa.
În ciuda dificultăților, familia Bratu a reușit să își refacă viața în Timișoara. Bunicul a luat totul de la zero și a devenit directorul Spitalului CFR din oraș. Anii au trecut, iar în 1942 se naște Dorin Bratu, care, la rândul său, a devenit medic stomatolog și un pionier în cercetarea dentară.

Cercetare și recunoaștere

Dorin Bratu ajunge nu doar decanul facultății timp de 9 ani, dar și un medic renumit în elita medicinei dentare din Europa și nu numai. Câțiva ani după revoluție, devine membru în Academia de Materiale Dentare din SUA și în Academia de Științe din New York.
În 1997 primește Premiul Academiei Române pentru „cea mai bună carte de medicină” – un tratat de specialitate în 3 volume și 1200 de pagini, și un an mai târziu devine membru al Academiei Europene de Implantologie Orală și primește Diploma și Medalia de Onoare pentru recunoașterea meritelor în medicină din partea Centrului Internațional Bibliografic Cambridge, Anglia.
Acesta dezvoltă prima coroană metalo-ceramică din România, prima turnare de titan în România, prima coroană de zirconiu și a fost primul român care a folosit tehnologia CAD-CAM. Printre realizările sale se numără și inserarea primului implant endoos, un moment semnificativ pentru stomatologia românească.
Dorin Bratu a continuat să fie un pionier în implantologie și a reușit să dezvolte mai multe tehnici inovatoare în domeniul stomatologiei. A primit recunoaștere națională și internațională pentru contribuțiile sale, devenind un membru apreciat în Academia de Materiale Dentare din SUA și Academia de Științe din New York.

Transmiterea pasiunii și dezvoltarea Prof.Dr. Emanuel Bratu

Într-un mediu familial dedicat stomatologiei, tânărul Emanuel Bratu a crescut înconjurat de pasiunea și dedicarea părinților săi față de această profesie.
În anul 1994, Emanuel Bratu a absolvit Facultatea de Stomatologie UMF “Victor Babeș” din Timișoara cu titlul de doctor-medic în profilul medicină, specializare Stomatologie. Emanuel Bratu își continuă studiile clinica de Chirurgie Orală și Maxilo-Facială a universității din Viena. În 2001 devine doctor în științe medicale iar în anul 2002 devine Medic primar stomatologie generală și șef de lucrări la disciplina de Implantologie Orală și R.P.I. a Facultății de Stomatologie UMF “Victor Babeș” din Timișoara. Ascensiunea în carieră continua, iar în anul 2004 devine medic specialist chirurgie oro-dentară. În anul 2008, Emanuel Bratu devine Profesor Universitar la Disciplina de Restaurări Protetice pe Implante a Facultății de Stomatologie UMF “Victor Babeș” din Timișoara.
Prof. Dr. Emanuel Bratu face parte din diverse foruri și organizații științifice și profesionale: membru al D.G.Z.I. (Societatea Germană de Implantologie Orală) din 1999, vicepreședinte al S.R.I.O.B (Societatea Română de Implantologie Orală și Biomateriale), membru ICOI (International Congress of Orla Implantologists) cu titlul de Fellow.
In 2000 a realizat primul design de implant românesc Implantim, în colaborare cu o firmă din Bologna, care a fost primul implant românesc ambalat sterilizat, un brand creat în Timișoara.
Prof.Dr. Emanuel Bratu a devenit primul roman cu articole publicate în Statele Unite, primul roman pe scene din Franța, Italia, Mexic, Indonezia. A fost primul cercetător în implantologie în colaborare cu specialiști din Israel și Germania, cu peste 100 de articole în publicații internaționale.
Întreaga sa educație și experiență l-au pregătit să continue povestea familiei și să împlinească visul bunicului și al tatălui său de a avea propria clinică stomatologică.

Prof. Dr. Emanuel Bratu- Primul congres de implantologie din România: ICTN
Din dorința de a duce implantologia orală din România la alt nivel, Prof. Dr. Emanuel Bratu a început acum 13 ani proiectul ICTN “Implants Connected to Nature”, acest congres ajungând anul acesta la a 13-a ediție. Prof. Dr. Emanuel Bratu a adus pentru prima data pe aceeași scenă cele mai mari nume din implantologia mondială, lideri internaționali și cei mai relevanți furnizori de sisteme de implantologie și materiale stomatologice.

Fondarea Clinicii Dental Experts

Împreună cu familia sa, Prof. Dr. Elisabeta Bratu și Prof. Dr. Dorin Bratu, Prof. Dr. Emanuel Bratu a luat o decizie curajoasă în 2007: să construiască prima clădire cu destinația clinică stomatologică din Vestul și Centrul României.
Așa a luat naștere Clinica Dental Experts, un loc unic în care se integrează cele mai avansate tehnologii în stomatologie, având un laborator de tehnică dentară și radiologie integrată, demonstrând că excelența în stomatologie poate fi atinsă și în România. Prof. Dr. Emanuel Bratu și echipa sa pasionată au continuat să inoveze, devenind primii din estul Europei acreditați pentru implantul tip lamă.

Noi începem acolo unde ceilalți se opresc!

Sloganul Dental Experts a pornit de la faptul că în cadrul clinicii, de regulă ajung cele mai complexe și mai grele cazuri. Cazuri care în altă parte nu mai primesc nicio șansă. Echipa Dental Experts se ghidează după principiile unei munci corect realizate, oneste, iar la aceasta se mai adaugă pasiunea – tocmai de aceea, medicii își depășesc limitele și fac performanță.

Echipa Dental Experts – Împreună către succes

Povestea Dental Experts nu ar fi completă fără echipa de medici și asistenți, care sunt sufletul acestei clinici. Cu un criteriu riguros de selecție, Dr. Bratu a adus laolaltă oameni talentați și dedicați, împărțindu-le aceeași viziune asupra excelenței și grijei față de pacienți. Cu un simț al datoriei și cu profesionalism, echipa Dental Experts colaborează pentru a oferi servicii de cea mai înaltă calitate pacienților săi.

Inovație și tehnologie avansată

Echipa Dental Experts este în continuă perfecționare și se mândreste cu ani de studii clinice avansate, publicate de către Prof.Dr.Dorin Bratu și Prof.Dr.Emanuel Bratu în literatura de specialitate, dar și momente care au doborât recorduri:

  • clinica din Vestul ţării cu cel mai mare număr de implanturi dentare inserate
  • primii specialişti din România care au utilizat Piezochirurgia cu ultrasunete.
  • primele coroane metalo-ceramice și primele implanturi subperiostale și intraosoase
  • “Premiul pentru inovație și cercetare în medicină dentară” 2021
  • prima clinică din Europa de Est autorizată sa utilizeze sistemul de implant cu ultrasunete REX

Grija față de pacienți – O valoare de neclintit

De-a lungul timpului, Dental Experts a dezvoltat o relație specială cu pacienții săi. Profund angajați în sănătatea și bunăstarea acestora, echipa clinică oferă sprijin emoțional și încredere, creând astfel o atmosferă plăcută și relaxantă pentru cei care se tem de vizitele la dentist. Fie că este vorba de un simplu control de rutină sau de un tratament complex, fiecare pacient primește o atenție personalizată și un plan de tratament adaptat nevoilor și dorințelor sale.

O comunitate înfloritoare

Dental Experts nu este doar o clinică, ci și o comunitate care își deschide inima pentru toți cei care trec pragul acestei instituții. Prin implicarea activă în proiecte caritabile și evenimente locale, echipa clinică aduce un zâmbet pe fețele celor din jur, în afara cabinetului stomatologic. Astfel, ei reușesc să creeze o legătură puternică și autentică cu comunitatea și să aducă un impact pozitiv în viețile multor oameni.

Un viitor plin de promisiuni

Povestea Clinicii Dental Experts este o mărturie a pasiunii, angajamentului și iubirii pentru medicina dentară. Cu o echipă dedicată, o viziune de excelență și o grijă sinceră pentru pacienți, această clinică continuă să devină un reper în domeniul stomatologiei. Odată ce pășești în lumea Dental Experts, te vei simți ca parte a unei familii călduroase, care își propune să ofere cele mai bune tratamente pentru sănătatea ta orală și pentru zâmbetul tău.
Indiferent de provocările și reușitele viitoare, Dental Experts rămâne ferm ancorată în valorile și devotamentul său față de pacienți, continuând să inspire și să schimbe viețile prin grija și profesionalismul său de neegalat.

Povestea Clinicii Dental Experts este o mărturie vie a determinării și pasiunii unei familii dedicate să ofere cel mai înalt standard de îngrijire stomatologică.
Cu fiecare zâmbet reinventat, Clinica Dental Experts aduce omagiu moștenirii extraordinare a familiei Bratu și continuă să-și scrie povestea în lumea medicinei dentare.

Related Posts