Apariții media

Dental Experts: inovație, calitate și profesionalism

Clinica Dental Experts by Prof. Dr. Bratu are o tradiție în medicină de peste 70 de ani și se bazează pe un spectru vast de cunoștințe acumulate de-a lungul timpului. Anual, aici se fac investiții de zeci de mii de euro, atât în aparatură, cât și în cursuri de specialitate pentru întreg personalul clinicii.

Astăzi, în cadrul clinicii activează 50 de persoane (medici colaboratori, tehnicieni dentari, personal auxiliar, asistente medicale). Fiecare funcționează după un anumit protocol și, cel mai important aspect, este faptul că lucrul pe care îl au toți în comun este grija pentru sănătatea și bunăstarea pacientului.

„Noi începem acolo unde ceilalți se opresc”

În cadrul clincii Dental Experts se efectuează manopere de chirurgie dentară și inserare de implanturi, de la cele mai complexe, până la cele mai simple manopere stomatologice (igienizarea profesională). De regulă, în clinică ajung cazurile care în altă parte nu mai primesc nici o șansă. Cel mai inovator tratament este implantul REX. Acest implant se adresează pacienților care au o structură osoasă deficitară, fiind o premieră în România.

Conceptul „All in One” înseamnă că în cadrul clinicii pot fi oferite toate tipurile de manopere stomatologice, de la cea mai simplă la cea mai complexă. Clinica este dotată cu aparatură performantă, iar fiecare tratament dentar este efectuat la cele mai ridicate standarde.

În clinică există radiologie dentară, laborator de tehnică dentară și medici specializați pe toate domeniile: implantologie orală, endodonție, protetică dentară, profilaxie, estetică dentară, chirurgie orală, tratamente ortodontice. Conceptul de All in One îi ajută și pe membrii echipei să aibă tot ceea ce este necesar într-o singură clădire.

Un aspect foarte important este comunicarea directă cu tehnicianul, atât a medicului, cât și a pacientului, și faptul că medicii pot verifica acuratețea actului medical prin efectuarea radiografiilor dentare, pentru a se asigura că actul medical a fost realizat corect.

Piața serviciilor stomatologice din România în contextul pandemiei

Chiar și în perioada pandemiei, clinica Dental Experts a activat, oferind tratamente pacienților care aveau nevoie de intervenții stomatologice urgente. În cadrul clinicii au fost implementate măsuri de protecție chiar și înainte de pandemie. Măsurile cerute de către Ministerul Sănătății erau deja implementate la Dental Experts, încă de la deschiderea clinicii, cum ar fi lămpile UV, botoși, dezinfectanți, mașină de spălat instrumentar și dezinfectat, imprimantă care printează un cod de bare pentru fiecare trusă sterilizată, pentru a se putea demonstra sterilizarea, iar lista poate continua.

„Măsura specială pe care a trebuit să o luăm, pe lângă cele pe care le aveam, a fost implementarea unui triaj înainte de intrarea în clinică. Am montat un punct de dezinfectare la intrarea în clinică, unde un membru din personal se asigura că se respectă toți pașii, și am implementat un protocol foarte riguros pe care toți pacienții trebuie să-l parcurgă înainte de a intra în clinică. Nu în ultimul rând, pentru personalul medical, am instalat cabine de duș în cadrul clinicii, ca și protocol pentru combaterea Covid-19. Prin respectarea unor protocoale clar și bine definite, clinica poate funcționa”, precizează fondatorul clinicii.

„Totul ține doar de responsabilitatea noastră, de felul cum vom învăța să trăim cu acest virus, dar și de lecțiile pe care le-am învățat – cum să ne protejăm pe noi și pe cei dragi, cât de importantă este igiena și prevenția, precum și capacitatea noastră de a adera și de a respecta anumite reguli simple, dar cu impact atât de mare asupra sănătății”, a concluzionat Prof. Dr. Emanuel Bratu, fondatorul clinicii Dental Experts.

Articolul original se poate citi cu un click aici.

Dental Experts – inovație, calitate și profesionalism

Related Posts