Shopping cart close
Noutăţi

Când ar trebui să iei în considerare să-ți pui un implant dentar?

O dantură care funcționează corect și arată bine nu trebuie să fie un privilegiu, ci un drept al fiecărui om. Cu acest gând și această dorință am creat la Dental Experts soluții personalizate pentru pacienții noștri pentru ca ei să se poată bucura de zâmbetul lor.

În materie de inovație stomatologică, implanturile dentare au revoluționat domeniul, clasându-se pe primul loc din mai multe puncte de vedere: estetic, funcțional, dar și din punct de vedere al durabilității. 

Înlocuirea dinților deteriorați cu implanturi a devenit o practică stomatologică, destul de comună de aproximativ 50 de ani și este considerată unul dintre cele mai de efect și durabile intervenții stomatologice. 

Este recomandat  să iei în considerare un implant dentar atunci când: 

  • Un dinte este distrus, încât nu se mai poate fi reparat printr-un tratament endodontic
  • Ai unul sau mai multe spații goale pe maxilar
  • Ai suferit un traumatism dentar sau pierderea întregului dinte

 

De ce e foarte important să înlocuiești un dinte stricat sau să nu lași un spațiu gol maxilar?

Osul pe care nu există un dinte funcțional începe să se dezintegreze și restul dinților încep să se deplaseze. Aceasta, cel mai probabil, va cauza probleme celorlalți dinți și va deteriora și mușcătura. Odată ce are loc oricare dintre aceste urmări, tratamentul pentru a repoziționa dinții și a repara mușcătura va fi mai complicată, va dura mai mult și va fi mai costisitoare.

Lipsa unui dinte nu îți afectează doar funcționalitatea mușcăturii și masticația, dar îți afectează și încrederea de sine, prin aspectul inestetic și felul în care pronunți cuvintele. De asemenea, din cauza deteriorării mușcăturii și implicit a dietei și nutriției, îți este afectată direct și sănătatea. După cum poți vedea, un lucru îl influențează pe altul și neglijarea dinților noștri poate avea urmări grave și ne îngreunează drastic viața. 

Nefiind apt să vorbești coerent și să ai o dicție bună îți sunt afectate viața socială și profesională. Dinții nu te ajută doar în alimentație, dar dau și forma gurii și a maxilarului. Dacă maxilarul nu are toți dinții, treptat își pierde structura și masa, iar asta duce la schimbarea fizionomiei.

Beneficiile unui implant dentar

  • Spre deosebire de punțile dentare sau proteze, implantul dentar nu interferează și nu îți afectează dinții naturali.
  • Previi pierderile osoase. Atunci când maxilarului îi lipsesc dinți pe o perioadă mai lungă de timp, se pierde masă osoasă iar astfel au loc schimbări ale fizionomiei, rezultatul fiind o estetică îmbătrânită.

  • Îți redă încrederea de sine. Odată ce ți-ai pus un implant dentar, pe lângă funcționalitate și lipsa restricțiilor în privința alimentației, un implant dentar îți va reda încrederea unui zâmbet frumos și o mai bună articulare a cuvintelor.
  • Previi infecții și boli. Spre deosebire de proteza dentară, care este plasată direct pe gingie și pe care pune presiune prin fricțiune, implantul dentar nu afectează în niciun fel gingia.
  • Sunt durabile. Prin prisma felului în care sunt construite și fixate în maxilar, implanturile dentare au cel mai longeviv rezultat. Cu o îngrijire orală adecvată, pot dura întreaga viață.

 

Verifică aptitudinile doctorului care îți inserează implantul

Pentru ca rezultatele să fie cele dorite și durabile, e foarte important ca doctorul să aibă experiență în domeniu și să poată dovedi lucrări anterioare, asistenții să aibă pregătirea și trainingurile necesare, iar informațiile actualizate la zi. La Clinica dentara Timisoara Dental Experts ne ghidăm activitatea în implantologie dentară după principii clădite în urmă cu mai bine de 50 de ani, pe care am construit, fiind la curent și lucrând cu cele mai noi tehnologii. Considerăm că în domeniul medical nu e loc de compromis, așa că orice intervenție se desfășoară întotdeauna cu 2 medici și 4 asistente. Astfel, garantăm pacienților noștri condiții sigure și calitatea intervențiilor, realizate cu instrumente de cea mai bună calitate.

Lucrăm doar cu cele mai bune tipuri de implant: Zimmer, Bredent, REX și MIS. Durabilitatea este cel mai important factor, mai ales când vorbim de implanturile dentare. După finalizarea lucrării, garanția pentru materialul din care a fost făcută lucrarea este de 2 ani .  

Related Posts

Programare

Dacă vrei să faci o programare pentru un consult, trimite-ne un mesaj. Colegii de la front desk office îți stau la dispoziție cu informații și îți răspund la întrebări.

Pacienții beneficiaza de 6 locuri de parcare in interiorul curtii. Dacă toate locurile sunt ocupate, mașina poate fi lăsată în curte iar colegii de la front desk se vor ocupa mai departe.

Programează-te

    Scroll To Top