Noutăţi

Cum se înlocuiesc dinții lipsă

Mai mult de 80% dintre adulți au cel puțin un dinte lipsă. Problema este că procentul celor care se duc la stomatolog pentru a găsi soluții este mult mai mic. Cei care se hotărăsc totuși să consulte un specialist au de ales între lucrări fixe și lucrări mobile. Planul de tratament diferă de la caz la caz ținându-se cont de starea de sănătate, de buget, de vârstă și poate cuprinde:

Coroane dentare care se folosesc la solidificarea unui dinte deteriorat. Pe lângă rolul funcțional, acest tratament are și un rol estetic prin care se corectează forma și alinierea. Acestea pot fi de mai multe feluri: coroane integral ceramice, coroane din ceramică pe zirconiu sau coroane metalo-ceramice.

Punțile dentare pot fi folosite pentru înlocuirea unuia sau mai multor dinți. Acestea pot fi cimentate pe dinții naturali sau pe implanturi. Un dezavantaj al acestei soluții este faptul că sunt compromiși dinții vecini, adică bonturile, pentru ancorarea punții. Acestea pot fi realizate din diverse materiale.

Protezele scheletate reprezintă o soluție atunci când lucrările fixe sunt imposibil de realizat pentru că lipsesc dinții de legătură. Concepute dintr-un schelet metalic, acestea au o bază acrilică ce imită gingia și dinți artificiali. Ele sunt ancorate pe dinți naturali prin diverse sisteme și trebuie ingienizate constant de către pacient.

Protezele totale sunt necesare atunci când lipsesc toți dinții. Baza protezei acoperă cerul gurii, iar cea inferioară se pliază pe forma maxilarului. Acestea sunt fixate cu ajutorul unor adezivi speciali.

Implanturile dentare: implantul se inserează pentru a susține coroana, prin înșurubare sau cimentare. Coroanele pe implanturi au o multitudine de avantaje printre care faptul că nu este nevoie să se sacrifice dinții învecinați, nu se atrofiază oasele, pacienții se pot bucura de un zâmbet frumos, oferă senzația de dinți naturali, rezistă în timp și ajută la masticație.

Dacă doriți ca tratamentul să fie cât mai rapid și puțin costisitor, este bine să nu amânați vizita la stomatolog, chiar și atunci când vă lipsește doar un dinte.

Related Posts